Facebook interzice reclamele cu continut sexual sau violent

Facebook va schimba incepand de luni procesul de control pentru a evita aparitia pe paginile sale a reclamelor cu continut pornografic sau violent.

Decizia de a introduce restrictii legate de locul unde vor aparea reclame pe Facebook si continutul acestora a fost luata dupa ce mai multe companii au renuntat sa isi mai faca reclama prin intermediul retelei de socializare, dupa ce publicitatea a fost plasata pe pagini cu continut sexual sau violent.

Confom BBC, pentru inceput, vor exista aproximativ 10.000 de pagini verificate pe care se va putea plasa reclama, restul urmand a fi inspectate, pentru a se vedea daca pot fi adaugate acestei liste.

“Recunoastem ca trebuie sa facem mai multe pentru a preveni situatiile in care reclamele sunt afisate pe pagini controversate”, au anuntat cei de la Facebook. “Scopul nostru este de a mentine libertatea de a impartasi informatii pe Facebook si de a-i proteja totodata pe oameni de reclamele cu anumite continuturi. De exemplu, de-acum incolo vom incerca sa limitam aparitia pe Paginile de Grup a reclamelor cu continut violent, socant sau sexual”, au mai spus reprezentantii Facebook.