Facebook isi va pierde 80% dintre utilizatori pana in 2017. Vezi cine spune asta si pe ce se bazeaza

Reteaua de socializare Facebook isi va pierde 80% dintre utilizatori, conform unui studiu realizat de Universitatea Princeton din SUA.

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Priceton din SUA arata ca retelele de socializare sunt ca infectiile ce se raspandesc repede, apoi se sting la fel de repede. Dezvoltarea Facebook va ajunge la un sfarsit rapid, la fel cum se intampla in cazul bolilor care se raspandesc imediat, insa dispar la fel de repede, sustin oamenii de stiinta, conform The Time.  Specialistii au spus ca “recuperarea” necesita, ca in cazul bolilor, interactiunea cu un individ sanatos, in cazul nostru fiind vorba despre o persoana care nu foloseste Facebook sau care este “un membru recuperat al populatiei”.

Astfel, cercetatorii de la Universitatea Priceton estimeaza ca Facebook se va confrunta cu un declin rapid, care va duce la pierderea a 80% dintre utilizatori in perioada 2015 – 2017. Acestia isi vor pierde interesul de-a lungul timpului, indemnati de prietenii lor care nu au un cont sau care au renuntat la el.