FACEBOOK le stie pe TOATE! INCLUSIV daca OAMENII vor sa se SINUCIDA

Facebook a dezvoltat algoritmi care pot identifica utilizatorii cu comportament sinucigas, transmite BBC. Algoritmii identifica semnale de avertizare, atat in postarile utilizatorilor cat si in comentariile prietenilor care le raspund.

Dupa ce a primit confirmarea de la o echipa de evaluare a Facebook, compania ii contacteaza pe acei membri care fac parte din grupul de risc si le sugereaza modalitati prin care pot cauta ajutor. Momentan, instrumentul este in curs de testare in SUA. Totodata, marcheaza prima utilizare a tehnologiei AI pentru evaluarea mesajelor din retea, inca de cand fondatorul Mark Zuckerberg a anuntat luna trecuta ca spera sa foloseasca algortimii si pentru a identificia postarile teroristilor.

In acelasi timp, Facebook a anuntat noi metode de a identifica comportamentul suicidal in postarile LIVE si a facut parteneriate cu diferite organizatii de sanatate mintala pentru a permite utilizatorilor vulnerabili sa fie contactati de specialisti in aplicatia de Messenger. Acest anunt vine in urma decesului unei fete de 14 ani, din Miami, care si-a transmis live sinuciderea pe Facebook in luna ianuarie a acestui an.

Sursa foto: facebook