Facebook planifică lansarea unei criptomonede în prima jumătate a anului 2019

Facebook discută cu anumite burse de schimb despre potențiala listare a unei criptomonede. Aceasta este principala constatare dintr-un articol din New York Times publicat joi, referitor la mai multe eforturi de a introduce criptomonede proprii pentru platformele de mesagerie utilizate pe scară largă. Times raportează că, de asemenea, tokenurile urmează a fi lansate în următoarele 12 luni.

Citând „patru persoane care au participat la negocieri,“ Times raportează că Facebook a declarat pentru anumite burse de schimb că dorește obținerea unui produs în prima jumătate a anului 2019. Proiectul Facebook, care a fost dezvăluit anterior de Bloomberg ca un stablecoin pentru serviciul de mesagerie WhatsApp, acesta fiind cel mai mare profil al grupului. Gigantul social media are, în prezent, aproximativ 2,5 miliarde utilizatori globali.

O singură sursă care a vorbit cu CoinDesk, sub protecția anonimatului, a confirmat faptul că Facebook lucrează la o platformă stabilă, bazată pe întâlnirile anterioare cu compania Menlo Park.

Facebook și-a consolidat echipa care se ocupă cu tehnologia blockchain în ultimele luni, angajând mai multe persoane. Compania încearcă în prezent să mai angajeze încă 20 de specialiști în departamentul destinat blockchain-ului. Potrivit raportului Times, mai mult de 50 de ingineri ai Facebook sunt dedicați proiectului blockchain al companiei.

Creșterea constantă a proiectului, denotă faptul că Facebook are planuri de a integra și utilizatorii serviciilor de mesagerie Messenger, WhatsApp si Instagram.