FACEBOOK se INCHIDE? BUTONUL “LIKE”, declarat ILEGAL in GERMANIA!

O instanta din Germania a stabilit miercuri ca transferul datelor de catre site-urile de comert electronic catre platforma FACEBOOK prin intermediul butonului “LIKE”, fara a avea consimtamantul consumatorilor, incalca prevederile legale germane si comunitare privind dreptul la intimitate, scrie DPA, citata de Agerpres.

Organizatia pentru Sprijinirea Consumatorului din landul Renania de Nord-Westfalia a dat in judecata doua firme care detin site-uri de comert electronic pentru ca au transferat informatii catre FACEBOOK prin intermediul butonului “LIKE”, fara a avea consimtamantul utilizatorilor de internet.

CITESTE SI: CELE MAI CRETINE STATUSURI DE PE FACEBOOK. VEZI GALERIE FOTO

Curtea din Dusseldorf a hotarat ca cele doua companii trebuie sa informeze in viitor consumatorii prezenti pe site-urile lor de comert electronic ca prin apasarea butonului “LIKE” adresele lor de internet IP pot fi transferate la FACEBOOK.

“Nimeni nu stie ce face FACEBOOK cu datele colectate”, a declarat Sabrine Petri, jurist pentru Organizatia pentru Sprijinirea Consumatorului. Butonul ”LIKE” este folosit de FACEBOOK pentru a instala programe foarte mici pe computerele personale ale utilizatorilor, care schiteaza un profil al internautului, fie ca acesta are sau nu cont de FACEBOOK.

Decizia Curtii din Dusseldorf ar putea afecta companii din Germania. FACEBOOK se confrunta deja cu o ancheta in Germania, unde Biroul Federal al Cartelului, organismul care supravegheaza practicile concurentiale, verifica posibilul abuz al folosirii datelor si incalcarea legilor privind protectia confidentialitatii.

Sursa foto: facebook