Facturi mai mari pentru incalzirea locuintelor la Giurgiu: Vezi cu cat vor fi majorate

Facturile pentru incalzirea locuintelor din Giurgiu, care sunt bransate la sistemul centralizat, vor fi mai mari in iarna 2013-2014, dar majorarea va fi de doar 27 de lei. Asta pentru ca primaria subventioneaza energia termica pentru populatie cu 100 lei pe gigacalorie.

In aceste conditii, populatia care foloseste energia termica ca sursa de incalzire va plăti 299 de lei pe gigacalorie, spre deosebire de 272 lei, in iarna precedenta.

Pentru ca giurgiuvenii din categoriile dezavorizate sa-si poata achita facturile la caldura, municipalitatea va acorda in aceasta iarna un ajutor de incalzire din bugetul local.

Consilierii municipali vor stabili ce  ajutoare de incalzire vor fi acordate de la bugetul local pentru consumatorii vulnerabili care utilizeaza energia termica ca sursa de incalzire.

Subventia se aloca in completarea celei de stat, asa ca, cei care, spre exemplu, vor avea venituri de sub 155 lei pe membru de familie, care primesc 90% de la stat, vor primi in completare 10% de la bugetul local,  astfel ca nu vor scoate din buzunar niciun ban pentru caldura din aceasta iarna. Ajutorul de caldura si subventia de la stat se acorda in perioada 1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014.

sursa foto: ziuaconstanta.ro