FADERE: Avem INCREDERE ca TEODOR MELESCANU va gasi SOLUTII ca toti romanii din diaspora sa poata vota

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) saluta printr-un comunicat remis marti presei alegerea lui TEODOR MELESCANU in functia de ministru al afacerilor externe.

“Experienta domniei sale in zona diplomatica sper sa fie suficienta ca sa gaseasca solutiile necesare ca duminica, 16 noiembrie, romanii din diaspora sa poata vota. Solicit domnului ministru TEODOR MELESCANU sa deschida imediat un dialog cu liderii comunitatilor romanesti din diaspora pentru ca ei impreuna cu ambasadorii romani sa sugereze locurile unde ar trebui infiintate sectiile de vot si, de asemenea, sa intermedieze aprobarile in cadrul primariilor locale unde sunt comunitati mari de romani”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.

Citeste si: FADERE: DEMISIA ministrului Titus Corlatean NU NE MULTUMESTE

Acesta mai solicita tuturor liderilor comunitatilor romanesti din diaspora, presedinti de asociatii romanesti, preoti, pastori sau simpli romani care apartin unor comunitati de romani mari si nu au sectii de vot sa trimita imediat o solicitare catre FADERE pe adresa votcurat@gmail.com. “Vom centraliza toate aceste solicitari si i le vom trimite catre MAE. Mi-ar placea ca lipsa de timp sa nu fie o  scuza invocata de noua echipa MAE in asa fel incat sa nu se creeze logistica necesara desfasurarii corecte a votului in diaspora”, a mai spus Tecu.

Citeste si: FADERE cere DEMITEREA ministrului TITUS CORLATEAN si formarea unui COMITET DE CRIZA pentru organizarea alegerilor in diaspora

Sursa foto: libertatea.ro