FADERE cere demiterea lui Niculae Bădălău din toate funcțiile, după maneaua ofensatoare pentru Diaspora

Federația asociațiilor de români din Europa solicită conducerii Partidului Social Democrat demiterea din toate funcțiile politice a senatorului Niculae Bădălău, după ce acesta a participat la o petrecere unde maneliștii i-au dedicat o melodie jignitoare pentru Diaspora, relatează Mediafax.

“Un deputat a publicat o înregistrare video, în care senatorul Nicolae Bădălău apare alături de maneliști care îi dedică o melodie cu mesaj obscen împotriva diasporei. Refrenul era “Să vină Diaspora că noi ne p…m pe ea”. În celelalte mesaje, Nicolae Bădălău si PSD sunt văzuți ca fiind “învingători”. Este pentru prima dată când un politician de rangul domnului Nicolae Bădălău se complace intr-un atac cu un limbaj atât de josnic. Suntem indignați de faptul că politicieni de la vârful partidelor, alimentează ruptura creeată în societatea românească. Condamnăm ferm orice mesaj obscen, indiferent că este împotriva vreunui partid (cum a fost cazul “M..e PSD”) sau împotriva categorii sociale”, se arată în comunicatul de presă transmis de FADERE.

Reprezentanții Diasporei au un mesaj și pentru mmaneliști: “le reamintim maneliștilor că, din păcate majoritatea banilor pe care îi câștigă sunt din așa zise spectacole organizate în străinătate. După un astfel de mesaj, s-ar putea ca românii din diaspora să renunțe la serviciile lor”.

“Românii din diaspora și-au părăsit țara, casa și familiile pentru a pleca în țări străine din cauza proastei administrări a țării. Majoritatea dintre ei muncesc din greu pentru a trimite bani celor dragi din țară, iar mulți dintre ei tânjesc de dorul celor lăsați acasă. Toți așteaptă din partea politicienilor să pună Romania pe un curs sănătos, pentru a se putea intoarce acasă cât mai repede. Prin astfel de ieșiri în decor, politicienii de teapa senatorului Bădălău, indiferent de orientarea lor, nu au cum să fie învingători, pentru că aceasta ar fi o victorie a pornirilor animalice împotriva bunului simț și civilizației” a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE, potrivit comunicatului.

Niculae Bădălău a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că dezaprobă maneaua cântată la un botez din Bolintin, jud. Giurgiu, unde s-a aflat cu o seară înainte, după ce pe Facebook a apărut înregistrarea, iar “urarea” lăutarului către Bădălău jignește Diaspora.

“Să vă dea Dumnezeu sănătate. Pentru nașul Nicu Bădălău și pentru tot PSD-ul. Nașule, să știi că strofa nu e porno e un pic așa….că și ăștia a zis <>> Lai, lai lai, să vină Diaspora…hai, lai,lai,lai că noi ne pi…m pe ea”, a spus lăutarul la microfon.

„Imaginile sunt reale. E o petrecere privată la care a cântat și o formație de maneliști. Nu am nicio legătură cu cântecul acela. Sunt în total dezacord și dezaprob în totalitate o asemenea formulare la adresa unor cetățeni. Dar mi-am dat seama că nu pot controla eu repertoriul sau limbajul unor formației. Câteodată au un limbaj mai colorat”, a declarat Niculae Bădălău, pentru Mediafax.

Sursa foto: adevarul