FADERE cere DEMITEREA ministrului TITUS CORLATEAN si formarea unui COMITET DE CRIZA pentru organizarea alegerilor in diaspora

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) solicita prim-ministrului VICTOR PONTA, printr-un comunicat remis vineri presei, destituirea de urgenta a ministrului de Externe, TITUS CORLATEAN, despre care a firma ca a fost “incapabil” sa gaseasca o “solutie concreta” pentru a garanta votul romanilor din diaspora pentru turul doi al alegerilor prezidentiale.

Totodata, FADERE solicita formarea unui COMITET DE CRIZA care sa se ocupe de organizarea alegerilor in diaspora. “Este evident ca Ministerul Afacerilor Externe continua sa fie departe de a gasi solutii viabile prin care sa se garantizeze votul romanilor din diaspora. Daca nu exista timp pentru organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale in asa fel incat toti romanii din diaspora sa poata vota, propunem Biroului Electoral Central amanarea acestuia pana cand MAE va oferi garantia ca alegerile se vor desfasura in conditii optime”, se spune in comunicat.

Citeste si: CORLATEAN: MAE face pregatiri serioase pentru organizarea, fara probleme, a TURULUI II in DIASPORA

Potrivit FADERE, punerea la dispozitia alegatorilor a Declaratiei pe propria raspundere si marirea in sectii a numarului cu doar doua sau trei persoane nu va imbunatatii deloc situatia din diaspora.

FADERE mai arata ca duminica romanii din Madrid, Londra, Paris, Dublin, Berlin, Viena si Bruxelles vor manifesta in fata ambasadelor pentru a cere MAE  solutii viabile pentru votul in diaspora.

Astfel, FADERE solicita din nou 1.000 sectii de vot pentru diaspora si dublarea numarului personalului si stampilelor din sectiile de vot deja existente.

Citeste si: DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE pentru romanii care voteaza in STRAINATATE poate fi DESCARCATA de pe Internet

“Domnul ministru TITUS COLATEAN continua sa dezinformeze opinia publica afirmand ca nu are suficient timp pentru a primi spatiile din partea adiministratiilor locale din tarile UE unde sa se instaleze noile sectii de votare. Informam pe aceasta cale inca o data dispozitia asociatiilor de a media aprobarile locurilor in care sa se amplazeze sectiile de vot”, a declarat DANIEL TECU, presedintele FADERE.

Sursa foto: zaman.ro