FADERE: DEMISIA ministrului Titus Corlatean NU NE MULTUMESTE

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) afirma intr-un comunicat remis luni presei ca DEMISIA ministrului afacerilor externe, TITUS CORLATEAN, nu este suficienta si solicita in continuare infiintarea a 1.000 de sectii de votare in strainatate.

“Am luat cunostinta de DEMISIA domnului TITUS CORLATEAN din fruntea Ministerului Afacerilor Externe din Romania. Consideram ca aceasta DEMISIE este justificata tinand cont de proasta organizare a alegerilor din 2 noiembrie in diaspora, cat si lipsa solutiilor pentru a rezolva problemele organizarii celor din 16 noiembrie. Totusi, consideram ca DEMISIA domnului Corlatean este insuficienta. Noi cerem 1.000 sectii de vot,  dublarea numarului personalului si a stampilelor in sectiile deja existente. Cerem inca o data domnului VICTOR PONTA, prim-ministru al Romaniei, formarea unui comitet de criza care sa gaseasca solutii viabile care sa garantizeze votul romanilor din diaspora”, se spune in comunicat.

Citeste si: LSRS si CAESAR: Deciziile luate pentru fuidizarea votului in DIASPORA nu sunt suficiente

Potrivit sursei citate, la initiativa FADERE, duminica, romanii din mai multe orase europene – Dublin, Paris, Madrid, Londra si Viena – au iesit in strada pentru a cere Guvernului Romaniei garantarea dreptului de a vota.

Citeste si: FADERE cere DEMITEREA ministrului TITUS CORLATEAN si formarea unui COMITET DE CRIZA pentru organizarea alegerilor in diaspora

“Este pentru prima data cand romanii din diaspora au strigat la unison «vrem sa votam!» si este pentru prima data cand romanii din tara le-au sarit in ajutor. Vom iesi in strada ori de cate ori va fi nevoie pana cand dreptul la vot ne va fi garantat”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.

Sursa foto: mareabritanie.ro