FADERE ii cheama pe romanii din strainatate la MANIFESTATII in fata AMBASADELOR Romaniei

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) le solicita printr-un comunicat de presa tuturor romanilor care au fost “nedreptatiti” si “nemultumiti” de organizarea alegerilor in diaspora sa iasa in fata ambasadelor la o “manifestare comuna si pasnica”, duminica, de la ora 18.00, ora Romaniei.

Potrivit comunicatului, initiative FADERE vine ca urmare a “lipsei de raspuns a Ministerului Afacerilor Externe in urma nenumaratelor solicitari facute de romanii din diaspora, pentru a reglementa problema votului la al doilea tur al alegerilor prezidentiale”.

Totodata, FADERE ii roaga pe romanii din tara si pe bucuresteni sa se solidalizeze cu actiunile din strainatate si sa organizeze o manifestatie in fata MAE la aceeasi ora.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. FADERE solicita DEMISIA Ministrului de Externe

“Cerem inca o data MAE sa nu mai caute scuze si vinovati in alta parte, sa nu mai invinuiasca echipele care au lucrat in sectiile de votare din diaspora si  sa nu mai dezvieze incompetenta lor pe teme legate de semnarea declaratiei de vot, nu acolo este problema! Vina este in exclusivitate a Ministerului Afacerilor Externe pentru ca nu au pus suficiente sectii de vot in zonele in care comunitatile de romani sunt foarte mari, iar in alte zone le-au desfiintat, in comparatie cu alegerile din 2009. Cerem pentru diaspora un minim de 1.000 de sectii si dublarea personalului a cabinelor si a stampilelor in sectiile de vot deja existente”, se spune in comunicat.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: HAOS la sectiile de vot in DIASPORA. UPDATE VIDEO

“Solicit Guvernului Romaniei sa treaca peste aroganta cu care a tratat de fiecare data liderii comunitatilor romanesti si sa ii invite la intalnirea de vineri, 7 noiembrie, pe care MAE a stabilit-o cu ambasadorii din tarile cu comunitati mari de romani. Presedintii de asociatii romanesti din diaspora sunt cei care stiu cel mai bine unde ar trebui sa fie amplasate sectiile de vot”, a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE.

Sursa foto: gandul.info