FADERE vrea sa stranga SEMNATURI de la romanii din strainatate care NU VOR PUTEA VOTA

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) solicita printr-un comunicat de presa Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si Biroului Electoral Central permisiunea de a strange SEMNATURI din partea romanilor din strainatate care nu-si vor putea exercita dreptul constitutional de a vota la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale de duminica. 

Potrivit sursei citate, aceste SEMNATURI vor fi folosite in demersurile posterioare alegerilor prezidentiale.

FADERE atrage atentia MAE ca, daca nu vor fi infiintate mai multe sectii de vot pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale, foarte multi romani din diaspora nu vor putea vota.

Citeste si: FADERE: Avem INCREDERE ca TEODOR MELESCANU va gasi SOLUTII ca toti romanii din diaspora sa poata vota

Totodata, FADERE reaminteste ca inca din 21 septembrie a solicitat marirea numarului sectiilor de vot, informand MAE faptul ca numarul romanilor in anumite tari s-a dublat iar in altele a crescut cu peste 20 la suta si ca cifrele prezentei la vot din 2009 sunt irelevante. “Nu intelegem de ce acest aviz nu a fost luat in considerare”, se spune in comunicat.

Citeste si: FADERE: DEMISIA ministrului Titus Corlatean NU NE MULTUMESTE

De asemenea, pe 3 noiembrie, in urma incidentelor petrecute la sectiile din mai multe orase din Europa, FADERE a solicitat infiintarea imediata a inca 700 de sectii de vot si dublarea personalului din sectiile deja existente. “Nu intelegem de ce MAE nu a cerut imediat Biroului Electoral Central sa se pronunte daca este legala sau nu acceasta masura! Nu intelegem, de asemenea, cum nici dupa comunicatele BEC in care se precizeaza cu claritate ca infiintarea de noi sectii este o responsabilitate a MAE, ministerul nu a facut nimic! Tragem un ultim semnal de alarma ca inca exista comunitati mari de romani care nu dispun nici in acest moment sectii de vot”, se mai arata in text.

Sursa foto: romaniatv.net