FALCA, PDL: Nu se pune problema unor schimbari la Primarie, Consiliul Judetean sau Consiliul Local Arad

Gheorghe Falca

Presedintele PDL Arad, Gheorghe Falca, a declarat, vineri, ca in Consiliul Local Arad si Consiliul Judetean continua colaborarea cu PPDD si UDMR, care participa in prezent la formarea majoritatii impreuna cu PDL, iar viceprimarii si vicepresedintii CJ nu vor fi schimbati.

Liderul democrat-liberal judetean din Arad, Gheorghe Falca, membru in comisia nationala de negociere dintre PNL si PDL, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca la nivelul Consiliului Local Arad si al Consiliului Judetean (CJ) nu va fi necesara formarea unei noi majoritati, in urma proiectului de unificare a dreptei initiat de PDL si PNL.

Potrivit lui Falca, in cele doua consilii se va continua colaborarea cu PPDD si UDMR, care sunt parte din majoritatea formata cu PDL dupa alegerile locale din 2012.

“Nu se pune nici problema schimbarii viceprimarilor din Arad sau a vicepresedintilor Consiliului Judetean”, a precizat Falca. 

El a spus ca, in alte judete, colaborarea cu PNL a inceput imediat dupa anuntul facut de liderii centrali privind proiectul de unificare a dreptei, iar in Arad prima intalnire cu liderii PNL va avea loc saptamana viitoare.

CITESTE SI: PMP nu vrea fuziune cu PNL si PDL, dar ar accepta o colaborare

Referitor la modul de stabilire a conducerii judetene dupa fuziunea prin comasare cu PNL, Falca a declarat ca va exista paritate, iar liderii judeteni actuali ai partidelor vor fi presedinte si presedinte executiv in viitoarea formatiune.

Intrebat despre posibilitatea cooptarii PMP si FC in proiectul de unificare a dreptei, Gheorghe Falca a spus ca aceste partide trebuie inainte sa fuzioneze prin absortie fie cu PDL, fie cu PNL.

“PNL si PDL fuzioneaza prin comasare, iar procedura a inceput. Cine doreste sa vina in aceasta costructie, care este deschisa partidelor politice, societatii civile, trebuie sa vina prin fuziune, prin absorbtie cu unul dintre cele doua partide ale noastre”, a declarat Falca.

SULFINA BARBU: PDL si PNL vor alcatui o comisie mixta pentru ARMONIZAREA lucrurilor in teritoriu

Despre viitoarea constructie de dreapta, Falca a spus ca va fi prima dupa 1990 care nu va fi sub forma de alianta, “pentru a avea credibilitate”. Liderul PDL Arad s-a referit si la campania sa de unificare a dreptei.

“Ma bucur ca ceea ce am cerut de un an si jumatate, ce am spus in interiorul partidului cu referire la unificarea dreptei, in special in competitia cu domnul Predoiu, a intrat in procedura. Astazi cred ca eu sunt unul dintre castigatorii competitiei (pentru desemnarea candidatului PDL la prezidentiale – n.r.), pentru ca ce am propus eu in dezbateri astazi se implineste”, a declarat Falca.

In Arad, cei doi vicepresedinti ai CJ sunt de la PDL si PPDD, iar viceprimarii municipiului sunt de la UDMR si PPDD.

Componenta CJ Arad este urmatoarea: PDL – 13 mandate, PSD – 9 , PNL – 3, PPDD – 3, PC – 3, UDMR – 2. Presedintele CJ, Nicolae Iotcu, este de la PDL, iar vicepresedintii, Adrian tolea si Remus Gutu, sunt membri ai PDL, respectiv PPDD.

Componenta CL Arad este: PDL – 10 mandate, PSD – 4 , PNL – 3, PPDD – 2, PC – 2, UDMR – 2. Primarul Aradului, Gheorghe Falca, este de la PDL, iar viceprimarii, Levente Bognar si Catalin titiriga, sunt de la UDMR, respectiv PPDD. 

Foto: arq.ro