Faleza Mangalia-Saturn ar putea fi reabilitata cu fonduri europene

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, la inceputul saptamanii, intr-o sedinta extraordinara, un proiect de hotarare privind atragerea fondurilor europene pentru reabilitarea si modernizarea falezei Mangalia-Saturn.

Proiectul denumit ‘Lucrari de amenajare si modernizare, zone de interes turistic – Sudul Litoralului’ are o valoare totala de 6,6 milioane de euro si ar putea fi finantat in proportie de 98% din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului.

In aceeasi sedinta, consilierii locali au mai aprobat depunerea a inca trei proiecte cu finantare europeana, care s-ar putea derula prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Unul dintre acestea se refera la reconversia profesionala, alt proiect vizeaza promovarea femeilor pe piata muncii, iar cel de-al treilea are in vedere ‘Dreptul la munca si educatie a grupurilor vulnerabile din societatea romaneasca’.

De asemenea, in sedinta CL s-a votat pentru reducerea de la 4 milioane de lei la 1,6 milioane de lei a valorii imprumutului care urmeaza sa fie contractat de municipalitate pentru finantarea partiala a lucrărilor la Clubul Nautic Callatis. Totodata, alesii locali au aprobat o rectificare bugetara pe anul in curs, in sensul alocarii sumei de 788 mii lei, primita special de la bugetul de stat, pentru plata serviciilor salvamar.

Sursa foto: lideruldeopinie.ro