FALS in dosarul medical al lui NICUSOR CONSTANTINESCU? Semnatura din scrisoarea medicala difera, sustine TRIBUNALUL BUCURESTI

Nicusor CONSTANTINESCU va fi cercetat sub control judiciar, CAB a anulat hotararea Tribunalului Bucuresti

Suspiciuni de fals in dosarul lui Nicusor Constantinescu. Continutul scrisorii medicale depuse la instanta de Nicusor Constantinescu se regaseste, in mare parte, intr-un email trimis de presedintele CJ Constanta doctorului care a emis documentul si a carui semnatura “difera izbitor fata de cea existenta pe alte inscrisuri”, sustine Tribunalul Bucuresti.

Astfel, in motivarea publicata de Tribunalul Bucuresti se arata ca probele trimise din SUA de Nicusor Constantinescu ar fi fost neconcludente, iar inscrisurile nu sunt conforme cu realitatea.  

De asemenea, nici fotografiile care ar fi fost realizate in spital nu pot fi luate in vedere, deoarece au caracter intern, nu arata nici locul si nici data. 

Informatiile sunt mentionate in motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile, in cazul lui Constantinescu. In motivare, judecatoarea Luisa Emanuela Dragomir face referire la scrisoarea medicala invocata de apararea presedintelui CJ Constanta, subliniind ca aceasta “comporta numeroase critici”, atat cu privire la forma, cat si la fond.

Referitor la continutul scrisorii, din motivare reiese ca acesta, practic, i-a fost trimis de Nicusor Constantinescu doctorului care urma sa emita documentul.

“La examinarea inscrisului nu se poate face abstractie de corespondenta email din data de ….2014, cand inculpatul solicita medicului ce sa contina scrisoarea medicala, facand o prezentare elaborata, o descriere detaliata a cuprinsului acestuia, aspectele invederate de inculpat in cuprinsul emailului regasindu-se si in continutul inscrisului ce se pretinde a emana de la medicul mai sus mentionat”, se arata in motivare.

Tot legat de continutul scrisorii, instanta apreciaza ca modalitatea de prezentare a situatiei medicale a lui Constantinescu este “una evaziva”, iar aspectul privind un anumit tratament apare ca fiind “unul ipotetic”.

Judecatoarea mai mentioneaza faptul sa scrisoarea medicala nu este datata, iar semnatura doctorului “difera izbitor fata de semnatura existenta pe alte inscrisuri, ce se afla la dosarul cauzei si care emana de la acelasi medic”.

In aceste conditii, instanta a concluzionat ca “exista serioase indoieli atat cu privire la autenticitatea unui astfel de inscris, cat si la veridicitatea afirmatiilor din cuprinsul acestuia”.

Tot in motivare se precizeaza ca “nu s-a facut nici dovada necesitatii ca inculpatul sa ramana pe teritoriul altui stat in vederea efectuarii unui eventual tratament medical”.

Judecatoarea face referire si la fotografiile in care presedintele CJ Constanta aparea, potrivit avocatului sau, intins pe un pat dintr-un “asezamant paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat si unde i se administreaza tratamentul”, in SUA. intr-una dintre fotografii, Nicusor Constantinescu tinea in mana un ziar local, pe a carui prima pagina se putea citi data.

“Nici fotografiile pretins a fi realizate in data de ….2014 nu pot fi avute in vedere intrucat au un caracter incert atat in privinta locului unde au fost facute, cat si a datei. Totodata, acestea nu pot demonstra stadiul starii de sanatate a inculpatului, ci numai o persoana abilitata, ce are cunostinte medicale poate sa procedeze in acest mod. Chiar daca una din poze il infatiseaza pe inculpat tinand in mana publicatia ‘…’ din …2014, totusi acest aspect nu este de natura sa releve vreun element privitor la starea actuala de sanatate a inculpatului”, se arata in motivare.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU poate fi arestat, a decis Tribunalul Bucuresti

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost dat in urmarire nationala dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii controlului judiciar cu arestarea preventiva pentru 30 de zile, potrivit unor surse din Politie.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca mandatul de arestare a ajuns, in 23 iunie, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta. Dupa ce, potrivit procedurii, politistii au mers la locuinta lui Nicusor Constantinescu si au constatat, in mod oficial, ca acesta nu este acasa, a fost emis un mandat de urmarire nationala.

Avocatul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Marius Mocanu, a confirmat, pentru MEDIAFAX, ca Nicusor Constantinescu este urmarit national, pentru ca decizia Tribunalului Bucuresti este executorie.

Avand in vedere faptul Nicusor Constantinescu nu este in tara, ci potrivit declaratiilor sale, se afla in Statele Unite ale Americii, instanta va emite un mandat de urmarire internationala.

Intrebat daca presedintele CJ Constanta a fost externat din Spitalul Johns Hopkins din luna mai, avocatul a spus ca Nicusor Constantinescu “se afla in SUA, insa intr-un asezamant paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat si unde i se administreaza tratamentul”.

“Niciodata nu am sustinut faptul ca ar fi internat nonstop in clinica, pacientul fiind internat cu ocazia efectuarii operatiei, precum si in doua randuri, cand starea sa de sanatate s-a agravat. Aceasta este procedura medicala standard in SUA, mai ales in cazul pacientilor nerezidenti. Aceste informatii si dovezi au fost prezentate si DNA, si judecatorului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul lui Nicusor Constantinescu.

In 25 aprilie, seful Consiliului Judetean Constanta a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu in forma continuata, el fiind acuzat ca, in perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

Intr-un alt dosar, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in 27 mai, pentru abuz in serviciu, alaturi de el fiind deferit justitiei directorul RAJDP Constanta, Adrian Gambuteanu, dupa ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Potrivit DNA, Gambuteanu, in calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP) Constanta, cu ajutorul lui Nicusor Daniel Constantinescu, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a refuzat, in mod repetat, sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare efectuarii controlului de specialitate programat in 2011, 2012 si 2013. Astfel, arata procurorii, nu a mai fost posibila efectuarea consecutiva a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.

O alta acuzatie adusa in acest dosar se refera la faptul ca in perioada 2007-2014, presedintele Consiliului Judetean Constanta nu a prelungit 11 certificate de urbanism si autorizatiile de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale.

Constantinescu este cercetat, in alt dosar, pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.
Nicusor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri in care mai sunt acuzati primarul Radu Mazare si alte 35 de persoane.