Familia AUREI ION, decedata in accidentul din Apuseni, cere Ministerului Transporturilor sa ancheteze CIAS

Familia Aurei Ion, studenta care si-a pierdut viata in accidentul aviatic din Apuseni, din ianuarie 2014, cere ministrului Transporturilor, Dan Costescu, sa ancheteze Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS), autoritate pe care o acuza ca denatureaza cauza mortii studentei.

Astfel, familia Aurei Ion ii cere lui Dan Costescu, ministrul Transporturilor, sa verifice felul in care personalul CIAS a realizat raportul in cazul accidentului aviatic din muntii Apuseni.

Rudele victimei sustin ca, de exemplu, raportul intocmit de CIAS nu face referire la calitatea combustibilului.  

CITESTE SI: RAPORT FINAL PRIVIND ACCIDENTUL AVIATIC DIN APUSENI: CONSTATARI, CAUZE SI RECOMANDARI ALE COMISIEI DE INVESTIGATII

Totodata, familia acuza CIAS ca denatureaza cauza mortii studentei. Rudele Aurei Ion vor sa afle cine este cel care si-a asumat zborul din ianuarie 2014, nume pe care CIAS  sustine ca nu poate sa-l dea publicitatii.

Pilotul Adrian Iovan si Aurelia Ion, studenta in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti, si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, la 20 ianuarie, intr-o zona din Muntii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

CITESTE SI: VASLUI: AVION de MICI DIMENSIUNI, PRABUSIT intr-o PADURE

La bord se mai aflau copilotul Razvan Petrescu si patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Echipa medicala din avion mergea la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator care suferise un accident vascular cerebral.

 Sursa foto: realitatea