Familia Iohannis le dă cu tifla procurorilor de la Parchetul General ! Sfidare, nepricepere sau avertisment?

Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis, a fost citată pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, în dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele familiei din Sibiu.

Președintele României a anunțat că soția sa va refuza invitația procurorilor, pentru că cei doi vor face o vizită de stat în Marea Britanie. În plus, el a punctat că soția sa nu a făcut nicio ilegalitate. ”Soția mea, Carmen, nu a făcut nicio ilegalitate. Nu va merge la audieri pentru că ne vom afla în vizită de stat în Marea Britanie”, a anunțat Klaus Iohannis.

La prima vedere atitudinea președintelui este o nouă greșeală care va fi , fără îndoială, speculată atât de adversarii politici cât și de electorat în condițiile în care Klaus Iohannis va decide să candideze pentru un al doilea mandat la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Mai mult, de aici se nasc și o serie de întrebări referitoare la statutul președintelui și al soției domniei sale. Oare cei doi se cred intangibili în fața justiției? Dacă răspunsul este da, atunci este complicat, iar momentul ales este unul cum nu se poate mai prost ales în condițiile în care zilele acestea, Comisia Europeană a tras un nou semnal de alarmă prin intermediul raportului MCV.

Mai precis, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV. Lucru care, ce-i drept nu i-a împiedicat pe aleșii din Camera Deputaților să adopte, astăzi, OUG-ul de modificare a Legilor Justiției. Dacă răspunsul este nu, atunci este o situație la fel de gravă, din care denotă că președintele a trecut prin mandatul în curs ca rața prin apă, iar atitudinea sa față de coaliția de guvernare este doar de ochii electoratului!

Rămânem la întrebările care se nasc din atitudinea cel puțin sfidătoare a familiei prezidențiale și vom mai formula câteva dintre ele.

Familia Iohannis este deasupra justiției cumva?
Klaus Iohannis decide dacă soția sa se duce sau nu la Parchetul General?
Este cumva o formă de intimidare a justiției?

În afara celor trei întrebări la care nu știm dacă vom beneficia de un răspuns sau nu, continuăm să ne mai întrebăm dacă președintele Iohannis i-a vizat cu mesajul de mai sus direct pe legiuitori iar aceștia trebuie să înțeleagă că nu au voie să o deranjeze pe prima doamnă pentru că nu a făcut nicio ilegalitate? Iar acum procurorii trebuie să își ceară scuze că au îndrăznit și să nu mai facă?

Sursa foto: presidency