Familia lui Cioaba, asistata de consulul roman de la Ankara. Trupul neinsufletit al regelui romilor ajunge astazi la Bucuresti

florin-cioaba

Consulul roman de la Ankara s-a deplasat de urgenta la Antalya pentru a asista familia lui Florin Cioaba in inregistrarea decesului la autoritatile turce si eliberarea documentelor necesare repatrierii, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE) intr-un comunicat de presa remis Mondo News.

“La aceasta ora, consulul ambasadei de la Ankara, care s-a deplasat de urgenta la Antalya, este in curs de a acorda asistenta familiei pentru inregistrarea decesului la autoritatile turce, in conformitate cu cadrul legal existent. Consulul roman este pregatit ca, in baza documentelor emise de autoritatile turce, sa elibereze pasaportul mortuar necesar repatrierii trupului neinsufletit”, precizeaza MAE.

Repatrierea trupului neinsufletit al lui Florin Cioaba va avea loc in functie de finalizarea procedurilor care tin de autoritatile locale turce si de firma de transport contractata de familia cetateanului roman decedat, mai precizeaza MAE.

“Fiul decedatului a solicitat sprijinul ambasadei pentru preluarea corpului neinsufletit de la spital deoarece spitalul a conditionat acest lucru de plata restantelor privind serviciilor medicale. Familiei pacientului i s-au comunicat de catre spital, anterior efectuarii operatiei, costurile estimative pentru tratament si spitalizare, acestia semnand documente prin care se obligau sa suporte costurile. Aceste documente nu au fost remise si ambasadei de la Ankara. In schimb, spitalul a solicitat ambasadei garantii ca factura finala va fi onorata”, mai noteaza MAE.

Trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba va fi adus in tara marti, cu un avion de linie care va ateriza la Bucuresti, urmand ca sicriul sa fie preluat cu o masina funerara si transportat la Sibiu.

Foto: RTV