Familia prezidentiala conduce masini furate

Anchetatorii din Germania au descoperit in Tadjikistan aproximativ 200 de masini furate, dintre care unele sunt conduse de membri ai familiei prezidentiale.

Politia germana a descoperit in Tadjikistan, cu ajutorul sistemului GPS, circa 200 de masini furate, dintre care 93 sunt modele BMW. Responsabilul cu justitia al orasului Berlin, Thomas Heilmann, a avertizat Ministerul Afacerilor Externe, intr-un e-mail, ca “majoritatea vehiculelor se afla in mainile unor persoane care au legaturi economice sau de familie cu familia presedintelui tadjic”, scrie romaniatv.net. Potrivit cotidianului german Bild, ambasadorul Tadjikistanului la Berlin a fost convocat la Ministerul german al Afacerilor Externe, insa a refuzat sa comenteze informatiile dezvaluite, indicand doar ca “s-au purtat discutii cu partea tadjica despre cooperarea in materie de lupta impotriva crimei organizate”.

Ministrul tadjic al Afacerilor Externe a anulat in ultimul moment o calatorie prevazuta la Berlin, dupa ce a aflat ca autoritatile germane vor sa discute cu el despre acest subiect, mai precizeaza cotidianul german.

Sursa foto: romaniatv.net