Familie cu 12 copii si 30 de adulti traind in incest descoperita in Australia

Doisprezece copii slabi, murdari si diformi din cauza consangvinitatii de mai multe generatii au fost gasiti intr-o zona izolata in Australia, un scandal dezvaluit saptamana aceasta de catre autoritati, dupa 18 luni de la descoperirea faptelor.

Lucratori sociali si politia au fost alertati la jumatatea lui 2012 in legatura cu prezenta unor copii dintr-o tabara care nu mergeau la scoala si care pareau sa traiasca intr-o lipsa totala de igiena.

Politia a descoperit la vremea respectiva, in iulie 2012, 12 copii cu varste cuprinse intre cinci si 15 ani si aproximativ 30 de adulti care faceau parte, de mai multe generatii, din aceeasi familie si care traiau in conditii “de mare mizerie si periculoase”, potrivit unor documente oficiale dezvaluite saptamana aceasta.

Teste genetice au aratat ca 11 dintre copii aveau parinti care fac parte din aceeasi familie, alcatuita din unchi, matusi, frati si surori de patru generatii. Cinci copii provin din parinti cu legaturi familiale “foarte apropiate”. Mai multi dintre ei prezinta handicapuri.

Bazandu-se pe relatari ale copiilor si alte elemente, un raport intocmit de catre Tribunalul pentru protectia copiilor subliniaza ca au avut loc “relatii sexuale incestuoase intergenerationale impuse si abuzuri sexuale intrafamiliale”.

Grupul traia in doua caravane, doua corturi si doua adaposturi, fara apa curenta sau canalizare, intr-un loc pe care presa nu este autorizata sa il dezvaluie. Copiii nu aveau educatie scolară, altii doar sporadica, iar mai multi prezentau retarduri mentale sau handicapuri fizice.

Tribunalul si-a publicat hotararea din cauza caracterului exceptional al cazului. Parintii au fost decazuti din drepturi in mod definitiv, iar copiii vor ramane sub protectia statului pana la varsta majora.

sursa foto: copiiidinglodeanu.blogspot.com