ATENTAT TERORIST NISA. ROMANCA disparuta a fost GASITA! UPDATE

MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza ca, din sesizarile primite de la familii, trei persoane de cetatenie romana (sot, sotie si un minor) care se aflau in zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost inca localizate.

UPDATE 2: Romanca disparuta in urma atacului din Nisa, mama copilului care se afla in spital, a fost gasita intr-unul dintre spitalele din orasul francez. “Potrivit medicilor, starea de sanatate a mamei minorului este destul de grava, dar stabila”, se arata intr-un comunicat al MAE.  Sotul femeii inca este cautat de autoritati. Amintim ca femeia, sotul sau si copilul locuiau in Austria, dar se aflau in vacanta in Nisa. 

UPDATE 1:  Copilul a fost gasit intr-un spital de pediatrie din Nisa, transmite MAE. Starea de sanatate a minorului este stabila. Un copil internat intr-un spital de pediatrie din Nisa a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din Romania ca fiind cetatean roman, informeaza MAE.

Potrivit medicilor, starea de sanatate a minorului este stabila, prognosticul privind evolutia fiind unul pozitiv.  Verificarile cu privire la situatia celorlalti doi cetateni romani dati disparuti, parintii minorului, continua. Reprezentantii misiunilor diplomatice romane din Franta mentin legatura cu personalul medical si vor monitoriza evolutia starii de sanatate.

STIRE INITIALA

Autoritatile romane, prin Ambasada Romaniei la Paris si a Consulatului General al Romaniei la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora. In cadrul demersurilor de cautare, se mentine legatura cu Interpolul.

Conform celor mai recente date furnizate de Celula de Criza franceza, printre minorii raniti a caror identitate nu a fost inca stabilita, care se afla internati intr-un spital pediatric din Nisa, se afla si un minor care ar putea fi minorul roman cautat.

CITESTE SI: CINE SUNT CEI DOI ROMANI RANITI IN ATACUL TERORIST DE LA NISA. FOTO

In acest context, echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Marsilia s-a deplasat de urgenta la spital pentru efectuarea verificarilor asupra identitatii sale. Verificarile sunt in curs.

MAE preziceaza ca ca pe listele oficiale de persoane decedate sau ranite nu figureaza pana la acest moment persoane de cetatenie romana in afara celor doua persoane ranite, mentionate in comunicatele anterioare. Operatiunile de identificare a tuturor victimelor de catre autoritatile franceze continua.

Ambasada Romaniei la Paris mentine legatura permanenta cu Celula de Criza instituita la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criza activata la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusa de ministrul de interne francez.

Sursa foto: realitatea