Familiile victimelor din ”COLECTIV” acuza asociatiile ca au DETURNAT banii donati

Familiile ranitilor din Colectiv acuza asociatiile, care s-au ocupat de strangerile de fonduri, ca au deturnat sumele donate si practic, banii necesari tratamentelor costisitoare nu au mai ajuns la cei care chiar au nevoie, informeaza B1 TV.

Intre timp, o alta victima a incendiului a fost externata, astfel, un singur ranit mai ramane in grija medicilor de la Spitalul Floreasca.

Au trecut aproape trei luni de la tragedia produsa in clubul Colectiv si nici acum victimele nu au primit banii necesari pentru ingrijirile medicale. Familiile celor raniti si-au pierdut rabdarea mai ales ca tratamentele sunt extrem de costisitoare. Imediat dupa incendiu, mai multe sociatii nonguvernamentale au strans bani pentru ajutorarea victimelor, dar sumele n-au mai ajuns la cei care aveau nevoie.

CITESTE SI: TRAGEDIA din COLECTIV: In Bucuresti a mai ramas un singur pacient internat, in STARE CRITICA

“Atunci s-a vorbit de multe milioane de euro. Oamenii au donat pentru amaratii aia care trec prin chinuri groaznice. Au spus ca vor plati operatiile de reconstructie. Unde sunt banii? Noi nu am primit nimic. Am vorbit cu mai multi parinti, am vorbit si cu victimele care au fost externate. Am gasit un avocat si vrem sa depunem o plangere la parchet. Vrem ca aceste fundatii sa dea explicatii pentru banii stransi. Noi suntem disperati ca trebuie sa luam creme de arsuri de cate 12 milioane pe luna. Si nu avem acesti bani, nu avem de unde sa ii scoatem”, a spus mama unei victime.

Intre timp, un alt ranit in incendiul de la ”Colectiv” a fost externat de aceasta data de la Institutul “CC Iliescu” din Capitala. Cand a ajuns la spital avea arsuri pe 25% din suprafata corpului, iar plamanii ii erau grav afectati de fumul toxic. A raspuns tratamentelor, dar mai are nevoie de fiziokinetoterapiei.

CITESTE SI: ACUZATIE SOCANTA a unui colonet STS in cazul COLECTIV (interceptari DNA

In Bucuresti mai ramane un singur ranit internat la Spitalul Floreasca, iar victima e in stare critica. Potrivit celei mai recente raportari a Ministerului Sanatatii, in spitalele din strainatate, se mai afla internati 17 oameni, toti in stare stabila.

Dintre membri trupei Goodbye to Gravity, Andrei Galut, solistul formatiei, este singurul care a supravietuit iadului izbucnit in ”Colectiv”. Acesta se simte mai bine si, de pe patul de spital, in semn de doliu, a postat pe Facebook doua fotografii incadrate in negru.

Sursa foto: gandul