Fanii Argentinei nu mai au răbdare: “Dacă Messi nu va face asta va fi împușcat și ucis!”

Fanii Argentinei nu mai au răbdare cu Messi și compania! Argentina nu a mai cucerit vreun titlu din 1993, când s-a impus la Copa America, iar cu trecerea anilor presiunea asupra “pumelor” a devenit din ce în ce mai mare. Nimeni nu simte asta mai mult decât Leo Messi.

Lionel Messi a câştigat tot ce se poate câştiga de-a lungul carierei, mai puţin un titlu cu echipa naţională. A fost aproape de câteva ori. În 2014, Argentina a jucat finala Cupei Mondiale, iar în următorii doi ani a jucat în ultimul act la Copa America. De fiecare dată, a pierdut. Fanii nu sunt dispuşi să ierte un alt eşec al biancocelestilor şi aşteaptă ca Messi să-i conducă spre o victorie care lipseşte de un sfert de secol.

Pentru a explica presiunea la care fotbalistul va fi suspus în timpul Cupei Mondiale din Rusia, selecţionerul Jorge Sampaoli s-a folosit de o metaforă. “Messi are un revolver pus la cap şi dacă nu va reuşi să câştige Cupa Mondială, va fi împuşcat şi ucis”, a declarat antrenorul de 58 de ani.

Tehnicianul consideră că din cauza presiunii puse pe el, cel mai bun fotbalist al lumii are probleme în a-şi exprima întregul talent la nivelul echipei naţionale. Asta deşi prestaţiile sale au fost decisive pentru calificarea vicecampioanei mondiale la turneul final din această vară.

“Ca urmare a presiunii, nu-şi poate exprima întregul talent. Cred că negativismul din fotbalul internaţional îi dăunează lui Messi. Cu toate acestea, la momentul actual, simt că antrenez cel mai bun jucător din istorie. E un băiat care a rămas în vârf timp de 10 ani”, a conchis Sampaoli.

Sursa traducere: digisport.ro