Faptele ALINEI BICA si ale lui DORIN si ALIN COCOS privind DESPAGUBIRILE ILEGALE de la ANRP, judecate in “BICA 1”

Faptele ALINEI BICA si ale lui DORIN si ALIN COCOS privind despagubirile ilegale de la ANRP vor fi judecate in primul dosar al fostei sefe a DIICOT, in timp ce in cel de-al doilea dosar raman acuzatiile privindu-i pe ADRIEAN VIDEANU si OVIDIU TENDER.

Decizia a fost luata vineri de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), instanta care judeca cele doua dosare ale Alinei Bica.

Magistratii au mai stabilit ca judecata in dosarul “Bica 1” sa se reia in 15 septembrie, data pana la care cei judecati in dosar trebuie sa hotarasca daca recunosc integral faptele imputate de catre anchetatori, caz in care vor fi judecati in procedura simplificata.

Tot in 15 septembrie trei dintre inculpati, care si-au recunoscut deja vinovatia, vor fi audiati.

CITESTE SI: DOSAR ANRP: DORIN si ALIN COCOS scapa de ARESTUL la DOMICILIU, iar VIDEANU de CONTROLUL JUDICIAR

La iesirea din sala de judecata Alina Bica a declarat ca decizia de vineri a instantei este una corecta si ca nu i se pare normal ca anchetatorii sa intocmeasca doua dosare pentru aceeasi fapta.

In dosarul “Bica 1”, fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata, in 15 decembrie 2014, pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei in comisia ANRP, impreuna cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, i-ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

CITESTE SI: ALINA BICA s-a prezentat in fata INSTANTEI: Este o chestiune de PRESTIGIU in ceea ce ma priveste. 

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instantei supreme, cunoscut sub numele de “Bica 2”. Aceasta cauza a fost disjunsa din prima.

Sursa foto www.adevarul.ro