FARAGE: UK mai degraba plateste in continuare bani UE decat sa lase imigranti in tara

Liderul partidului eurosceptic UKIP, NIGEL FARAGE, care a sustinut campania PRO-BREXIT, a declarat ca MAREA BRITANIE poate sa faca anumite compromisuri pentru a garanta accesul la piata unica europeana. Iar printre acestea se numara si o posibila contributie la bugetul anual al blocului comunitar, informeaza Newsro.

Reamintim ca, inainte de referendum, unul dintre argumentele-cheie ale celor care sustineau iesirea Marii Britanii din UE a fost tocmai contributia anuala la bugetul blocului comunitar, care se ridica la peste 350 de milioane de euro pe zi. Ei sustineau ca banii pot fi folositi mai bine pe plan local decat sa mearga la Bruxelles, desi o parte din aceasta suma se intorcea in buzunarele britanicilor sub forma de subventii si de investitii.

CITESTE SI: BREXIT: NEMTII VOR SA NEGOCIEZE LA SANGE CU LONDRA

Iar NIGEL FARAGE a explicat, in cadrul unui interviu acordat publicatiei franceze Le Figaro, ca se poate lua totusi in calcul o contributie la bugetul UE, chiar si dupa iesirea Marii Britanii.

“Desigur. Poate exista un compromis cu UE, inclusiv o posibila contributie la bugetul european, chiar daca personal nu vad logica din spatele unei asemenea masuri. Insa nu va exista niciun compromis, daca Europa cere libertate de miscare pentru muncitori”, a comentat NIGEL FARAGE, intr-un interviu acordat publicatiei franceze Le Figaro, dupa ce a fost intrebat daca Marea Britanie isi poate pastra accesul la piata unica, daca respinge politica de migratie a statelor europene.

Sursa foto: BBC