FASIA GAZA: “APA MURDARA”, arma folosita de ISRAEL impotriva palestinienilor

ARMATA ISRAELIANA din Ierusalimul de Est au inceput sa foloseasca o tactica neobisnuita pentru a-i tine la distanta pe palestinienii care protesteaza fata de ofensiva din FASIA GAZA, scrie cotidianul francez Le Monde.

Potrivit publicatiei citate, de trei saptamani, fortele israeliene imprastie pe strazile din Ierusalimul de Est un lichid ”TOXIC”, care emana un miros de nesuportat, denumit “APA MURDARA”.

CITESTE SI: ISRAEL si HAMAS au acceptat un ARMISTITIU de 72 de ore in Fasia Gaza 

Lichidul este aruncat dintr-un camion alb pe strazi, pe trotoare, in copaci si pe ferestrele locuintelor din cartierele vizate. SUBSTANTA este imposibil de curatat timp de doua-trei zile, iar MIROSUL puternic persista pentru o perioada lunga de timp.

Scopul acestei “APEI MURDARE” este sa-i impiedice pe potentialii protestatari sa isi paraseasca locuintele, precum si PEDEPSIREA COLECTIVA a locuitorilor pentru revolte. Le Monde noteaza ca nu exista informatii despre compozitia LICHIDULUI MISTERIOS, structura compusului fiind pastrata secreta de catre armata israeliana.

CITESTE SI: VIDEO TERIFIANT. Un cartier din GAZA e demolat de BOMBELE israeliene

Palestinienii sunt extrem de revoltati din cauza acestei situatii. ”Cine suntem noi sa fim tratati cu insecticide ca tantarii sau sobolanii?”, a intrebat unul dintre locuitori. O alta vecina a adaugat: “Am incercat totul pentru a face sa dispara acest miros din casa: sapun lichid, otet, clor. Nimic nu functioneaza”.

Potrivit sursei citate, “APA MURDARA” este folosita e fortele israeliene inca din anul 2008.

Sursa foto: haaretz