FASIA GAZA: ARMATA ISRAELIANA a MOBILIZAT inca 16.000 de REZERVISTI

ARMATA ISRAELIANA a mobilizat 16.000 de REZERVISTI suplimentari pentru continuarea OFENSIVEI lansate la 8 iulie in FASIA GAZA, impotriva gruparii islamiste HAMAS, ridicand la 86.000 numarul acestora, a anuntat, joi, un purtator de cuvant al armatei.

“Armata a emis 16.000 de ordine de mobilizare SUPLIMENTARE  pentru a permite trupelor din teren sa se reimprospateze, ceea ce a crescut totalul efectivelor de REZERVISTI la 86.000”, a precizat purtatorul de cuvant.

CITESTE SI: VIDEO TERIFIANT. Un cartier din GAZA e demolat de BOMBELE israeliene 

“O armata aflata intr-o situatie de lupta prelungita are nevoie de flexibilitate pentru utilizarea fortelor sale”, a explicat generalul Moty Almoz, purtatorul de cuvant al armatei, pentru postul de radio militar. El a adaugat ca, “intr-o zi sau doua, va fi luata o decizie in legatura cu folosirea rezervistilor”.

Cabinetul de securitate, din care fac parte principalii ministri, a decis miercuri in unanimitate continuarea operatiunilor in teritoriile palestiniene, a anuntat postul de radio public israelian. De altfel, Guvernul israelian urma sa se reuneasca joi la ora locala 11.00 (11.00, ora Romaniei) pentru discutii privind ofensiva din FASIA GAZA, potrivit postului de radio public.

CITESTE SI: BOLIVIA a introdus ISRAELUL pe lista sa cu state TERORISTE 

Obiectivul exprimat de Israel este obtinerea unei “demilitarizari in Gaza”, distrugerea arsenalului de rachete si tunelele de atac ale Hamas, miscarea islamista palestiniana care controleaza FASIA GAZA.

Sursa foto: the guardian