FASIA GAZA: ISRAEL si HAMAS au acceptat un ARMISTITIU UMANITAR de numai doua ore

ISRAELUL si miscarea islamista HAMAS au acceptat SUSPENDAREA confruntarilor militare timp de doua ore, duminica, din RATIUNI UMANITARE, dupa o propunere a Comitetului International al Crucii Rosii.

“Armata israeliana a aprobat un ARMISTITIU UMANITAR, la cererea Comitetului International al Crucii Rosii, intre orele 13.30 si 15.30, in zona Shajaya”, se arata intr-un comunicat oficial.

Cel putin 40 de palestinieni au fost UCISI duminica dimineata in FASIA GAZA, in contextul intensificarii operatiunilor armatei israeliene, bilantul celor 13 zile de confruntari fiind de peste 400 de morti de partea palestiniana si de sase morti, inclusiv patru militari, in Israel, relateaza AFP.

CITESTE SI: FASIA GAZA: Cel putin 40 de palestinieni au fost UCISI in BOMBARDAMENTELE israeliene dintr-un cartier din orasul Gaza 

Bombardamentele israeliene s-au intensificat in cursul noptii, in pofida eforturilor pentru ajungerea la un acord. Cel putin 40 de palestinieni au fost ucisi, iar alti 380 au fost raniti in cartierul Shajaya din orasul Gaza. De partea israeliana, bilantul este de sase morti – doi civili si patru militari.

Secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, este asteptat duminica in regiune, iar in Qatar este programata o intrevedere intre presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, si liderul miscarii teroriste HAMAS, Khaled Meshaal.

CITESTE SI: RAZBOI IN GAZA: ISRAELUL a inceput OFENSIVA TERESTRA

ISRAELUL a avertizat in cursul noptii ca va intensifica ofensiva terestra lansata joi, in scopul neutralizarii infrastructurii organizatiei HAMAS, care a tras mii de rachete spre ISRAEL, provocand moartea a trei persoane. Miscarea islamista HAMAS se declarase favorabila unui armistitiu umanitar de trei ore propus de Comitetul International al Crucii Rosii.

Sursa foto: realitatea.net