FASIA GAZA: Patru copii PALESTINIENI, UCISI pe o plaja. Numarul VICTIMELOR, in crestere!

Patru copii PALESTINIENI au fost ucisi miercuri in timp ce jucau fotbal pe o plaja din FASIA GAZA. Tragica intamplare a fost provocata de un atac armat al Marinei israeliene.

”Copiii jucau fotbal pe plaja. Toti aveau varste sub 15 ani”, a declarat Ahmed Abu Hassera (22 de ani), citat de Reuters. Acesta a mai anuntat ca un alt copil a fost ranit grav.

Citeste si: FASIA GAZA: Israelul a bombardat azi-noapte casele mai multor lideri Hamas

Ashraf al-Qedra, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii din Fasia Gaza, a declarat presei ca patru copii au fost ucisi si alti sase — raniti intr-un nou bombardament al aviatiei israeliene pe plaja orasului Gaza, mentioneaza Xinhua, citata de Agerpres.

”Bilantul victimelor in Fasia Gaza de la inceperea agresiunii israeliene, pe 8 iulie, a ajuns la 213 morti si peste 1.500 de raniti”, a declarat Al-Qedra, adaugand ca peste 50 % dintre victime sunt copii si femei.

Citeste si: SUA indeamna Israelul sa nu lanseze o ofensiva terestra in Fasia Gaza

Potrivit AFP, incepand din 8 iulie, combatantii miscarii radicale Hamas au tras peste 1.200 rachete impotriva teritoriului israelian, care s-au soldat marti cu moartea unui israelian. La randul sau, armata israeliana a anuntat ca a intreprins peste 1.500  raiduri in Fasia Gaza, un teritoriu de numai 362 de km/patrati, unde traiesc in saracie 1,8 milioane de persoane, supuse unei blocade israeliene de ani de zile.

Sursa foto: news.vice.com