FC Barcelona i-a pregătit lui Lionel Messi o micșorare drastică a salariului

FC Barcelona i-a pregătit un nou contract starului Lionel Messi, iar conform noii înțelegeri salariul argentinianului va suferi o reducere drastică. Messi va împlini în iunie 34 de ani și a jucat toată cariera sa de profesionist pe Camp Nou.

Sport.es scrie că Joan Laporta i-a pregătit un nou contract lui Lionel, iar reducerea de salariu este din cauza datoriilor imense pe care Barcelona le are în acest moment.

În actuala înțelegere (care va expira la finalul lui iunie), Messi primește un salariu de 48 de milioane net (puțin peste 100 de milioane brut). În viitorul contract, Laporta îi garantează o sumă de 60 de milioane brut.

Lionel Messi ar urma să mai îmbrace tricoul catalanilor încă două sezoane (2021/2022 și 2022/2023), iar după să treacă la Inter Miami, club patronat de David Beckham, timp în care argentinianul va fi ambasador al Barcelonei în SUA.

După două sezoane la Miami, Lionel Messi va reveni în conducerea Barcelonei, acolo unde va fi un vector de imagine până la finalul stagiunii 2030-2031.

Sursa foto: sport.es