FC Dinamo – Viitorul Constanta 2-3 (1-1) / Pustii lui Hagi au luat sase puncte din meciurile cu Steaua si Dinamo

Meci spectaculos in Stefan cel Mare in aceasta seara intre doua formatii cu obiective diametral opuse si in fata unei asistente compusa exclusiv din femei si copii. Celor de la Dinamo le trebuiau toate cele sase puncte puse in joc in ultimele doua etape din Liga I, in timp ce pustii Viitorului aveau si ei nevoie de, macar un punct, in lupta pentru evitarea retrogradarii.

Echipa constanteana nu s-a putut baza nici pe capitanul veteran Nicolae Dica si nici pe Tosca, ambii fiind supendati dupa meciul de poveste castigat in Ghencea cu 5-2 in fata campioanei en-titre. Cu toate acestea inceputul le-a apartinut, ratarea lui Alibec anuntand golul marcat de Lungu, pentru ca vulpoiul Danciulescu sa restabileasca egalitate cu golul sau numarul 214 in Liga I.

Mai mult Danciu-gol a incasat si un cartonas galben, al 7-lea, si poate intra in vacanta deja pentru ca la Galati nu mai poate juca in ultima etapa fiind supendat. In primele 45 de minute am mai asistat la o bara a lui Boubacar si la o ratare incredibila a lui Alibec, atacantul Viitorului trimitand balonul pe langa poarta goala.

Repriza secunda incepe bine pentru gazde care reusesc sa inscrie din nou, Alexe egalandu-l pe Bokila (Petrolul Ploiesti) la numarul de goluri marcate, 15, din aceasta editie a Ligii I. Pustii constanteni nu renunta la lupta si cu aproximativ o jumatate de ora inaintea finalului restabilesc egalitatea.

Finalul de meci este unul frumos, insa dinamovistii nu reusesc sa inscrie, lucru pe care il fac oaspetii de la malul marii in penultimul minut de joc, gratie lui Balasa, aflat la prima reusita in Liga I din cariera si Viitorul este ca si salvata de la retrogradare.

FC Dinamo – Viitorul Constanta 2-3 (1-1)

Min.11: 0-1: Lungu reuseste deschiderea scorului.

Min.16: 1-1: Rus centreaza foarte bine in careu si Danciulescu restabileste egalitatea cu o lovitura de cap.

Min.52: 2-1: Dinamo trece pentru prima oara in avantaj in aceasta seara,  Alexe invingandu-l pe Vatca, dupa ce in prealabil se distrase cu fundasii centrali ai Viitorului.

Min.62: 2-2: Balasa centreaza pentru Chitu, ultimul egaland pentru formatia oaspete.

Min.89: 2-3: Rezerva Mitrita executa bine o lovitura de colt si Balasa inscrie golul 3 al Viitorului.

FC Dinamo: Balgradean – Rus, Luchin, Dandea (46 Curtean), Musat – Stratila (87 Axente), Boubacar, Grigore, Matei – Danciulescu (74 Andrei Cristea), Alexe. Antrenor: Cornel Talnar.

Viitorul Constanta: Vatca – Balasa, Larie, Bejan, Putanu – Benzar, Nikolov (72 Onicas) – Carstocea (55 Cristocea), Lazar, Chitu – Alibec (84 Mitrita). Antrenor: Catalin Anghel.

Stadion: “Dinamo Central” (Bucuresti)

Arbitri: Cristi Balaj (Baia Mare) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Daniel Hulubei (Vaslui). Rezerva: Marius Bocaneala (Galati). Observator: Augustus Constantin (Ramnicu Valcea).

Cartonase galbene: Danciulescu (44), Dragos Grigore (69) / Putanu (34), Bejan (85), Vatca (90+3)
Cartonase rosii: –

Sursa foto: libertatea.ro