FC LUGANO vs FCSB 1-2 (1-0) / VICTORIE cu EMOTII dupa o prima repriza DEZASTRUOASA

FCSB va intalni, joi seara, cu incepere de la ora 20.00, cel mai accesibil adversar din Grupa G, echipa elvetiana FC Lugano. Cel putin teoretic reprezentanta din Tara Cantoanelor este cel mai slab cotat adversar insa ros-albastrii ar trebui sa abordeze cu atentie acest meci care se va disputa pe stadionul din Lucerna. Partida de pe “Swissporarena” (Lucerna) si va putea fi urmarita in direct pe Pro Tv si Telekom Sport 1.

UPDATE:FCSB s-a impus pe terenul celor de la Lugano, scor 2-1, in a doua etapa a grupelor Europa League. Elevii lui Nicolae Dica au facut o prima repriza dezastruoasa, gazdele au profitat de erorile in lant ale ros-albastrilor si au intrat in avantaj la pauza dupa golul inscris de Bottani (14′). Inspiratia lui Dica a facut diferenta in partea a doua a meciului, introducerea lui Dennis Man pe teren avand un impact important asupra jocului vicecampioanei Romaniei. FCSB a avut initiativa si a reusit sa intoarca scorul, gratie golurilor reusite de Budescu (58′) si Junior Morais (64′).

Dupa doua partide disputate, echipa lui Dica este lider in Grupa G, avand punctaj maxim. FCSB nu mai castigase in deplasare, intr-o grupa europeana, din 8 noiembrie 2012. Ros-abastrii se impuneau atunci cu 2-1 in fata lui Molde, in Europa League.

CLASAMENTUL GRUPEI G:

1. FCSB         5-1     6p

2. Viktoria Plzen    3-4     3p

3. Hapoel Beer Sheva       3-4     3p

4. FC Lugano           2-4     0p

S-au jucat: FCSB – Plzen 3-0, Beer Sheva – Lugano 2-1, Lugano – FCSB 1-2, Plzen – Beer Sheva 3-1

Etapa viitoare (19 octombrie, ora 20.00): Beer Sheva – FCSB, Plzen – Lugano.

2 noiembrie, ora 22.05: FCSB – Hapoel Beer-Sheva; Viktoria Plzen – FC Lugano;

23 noiembrie, ora 20.00: Viktoria Plzen – FCSB; FC Lugano – Hapoel Beer-Sheva;

7 decembrie, ora 22.05: FCSB – FC Lugano; Hapoel Beer-Sheva – Viktoria Plzen.

STIRE INITIALA

FC LUGANO vs FCSB (echipe probabile):

FC LUGANO: Da Costa – Rouiller, Sulmoni, Golemic – Crnigoj, Sabbatini, Piccinocchi, Mariani, Milosavljevic – Gerndt, Bnou Marzouk. Antrenor: Pierluigi Tami.
Absenti: Jozinovic, Guidotti (accidentati).

FCSB: Fl. Nita – Benzar, Planic, Balasa, Junior Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Filipe Teixeira, Budescu, Fl. Tanase – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dica.
Absenti: Alibec, Nedelcu (accidentati), Momcilovic si De Amorim (neconvocati).

STADION: „Swissporarena” (Lucerna)
ARBITRI: Serhiy Boiko – Oleg Pluzhnyk si Volodymyr Volodin (asistenti), Oleksandr Korniyko (rezerva), Mykola Balakin si Oleksandr Derdo (aditionali) – toti din Ucraina.

FC Lugano a mai jucat o dubla mansa in compania unei echipe romanesti: 0-2 si 4-1 cu Sportul Studentesc (1991-1992, Cupa Intertoto).

In prima etapa din Grupa G a Europa League,  Lugano a pierdut in Israel cu scorul de 2-1 in fata lui Hapoel Beer Sheva. De partea cealalta, echipa lui Nicolae Dica a obtinut o victorie clara pe Arena Nationala cu FC Viktoria Plzen, scor 3-0 (Constantin Budescu 21′ penalty, 44′, Denis Alibec 73′).

CLASAMENT GRUPA G:

1. FCSB 3 puncte (3-0)
2. Hapoel Beer Sheva 3 puncte (2-1)
3. FC Lugano 0 puncte (1-2)
4. Viktoria Plzen 0 puncte(0-3)

Sursa foto: sport