FC VIITORUL (U19) va reprezenta ROMANIA in LIGA CAMPIONILOR (UEFA YOUTH LEAGUE)

FC Viitorul va participa in calitate de campioana nationala Under-19 la editia 2015/2016 a UEFA Youth League, cum se denumeste Liga Campionilor pentru echipele Under-19, alaturi de reprezentanta campioanei nationale la fotbal, ASA Targu Mures sau Steaua Bucuresti, conform unei decizii a UEFA, informeaza clubul din Constanta.

UEFA Youth League va cunoaste modificari substantiale incepand cu editia 2015/2016, iar in incercarea de a-i aduce in prim plan pe cei mai talentati juniori ai Europei, UEFA a decis ca la aceasta competitie sa participe si campioanele celor mai bune 32 de tari ale Europei, conform coeficientului UEFA, se arata intr-un comunicat

Printre acestea se numara si Romania (locul 16 in Europa conform coeficientului), care va fi reprezentata de proaspata campioana FC Viitorul Constanta. Aceasta decizie a fost luata pentru ca in majoritatea cazurilor campioanele nationale U19 erau diferite decat echipele care participau in UEFA Youth League.

CITESTE SI: FINALA CUPEI LIGII: STEAUA – PANDURII TG JIU, scor 3-0 

Astfel, in Spania, campioana nationala U19, este Villarreal, in timp ce in grupele Champions League vor participa Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid/Valencia. In Anglia, campioana nationala U19 este Middlesbrough, iar in grupele Champions League vor participa Chelsea, Manchester City si Arsenal.

In Romania, campioana nationala U19 este FC Viitorul, iar in grupele Champions League va participa, daca trece de tururile preliminare, si ASA Tg. Mures sau Steaua Bucuresti.

Sistemul de desfasurare a viitoarei editii UEFA Youth League cuprinde opt grupe a cate patru echipe (identice cu grupele echipelor de seniori care patrund in grupele Ligii Campionilor). Castigatoarele grupelor se vor califica direct in optimile UEFA Youth League, iar ocupantele locurilor secunde vor sustine baraj pentru accederea in optimi.

CITESTE SI: Un nou SCANDAL cu MECIURI TRUCATE zguduie ITALIA: 50 de persoane RETINUTE 

In paralel cu cele opt grupe, cele 32 de campioane nationale vor sustine doua tururi eliminatorii (tur-retur) si astfel vor ramane 8 echipe. Cele 8 echipe clasate pe locul secund in faza grupelor vor sustine un meci de baraj cu cele 8 echipe campioane nationale ramase in urma meciurilor eliminatorii. Castigatoarele din aceste jocuri se vor califica in optimile de finala ale UEFA Youth League, faza a competitiei in care vor intalni cele opt castigatoare de grupe. UEFA Youth League va continua apoi cu sferturi, semifinale si finala.

Sursa foto: UEFA.COM