FC ZURICH v STEAUA 0-0 / PRIMAVARA EUROPEANA este tot mai departe. REACTIA lui GIGI BECALI

La distanta de doua saptamani, STEAUA BUCURESTI si FC ZURICH se intalnesc, joi seara, in Tara Cantoanelor intr-o partida contand pentru etapa a patra a grupelor Europa League. Meciul va incepe de la ora 22.05 si va fi transmis in direct la Pro Tv si Dolce Sport 1.

UPDATE 4: “Nu-mi dau seama de valoarea echipei. Bourceanu încetineşte prea mult jocul. Muniru a jucat bine, a pasat rapid. Viteza de joc a fost, dar nu a mai existat în ultimii 30 de metri. Dar, una peste alta, sînt mulţumit de joc. Steaua nu poate cîştiga, deocamdată, pentru că nu are atacant de valoare. Golubovic nu este de Steaua. Boldrin şi De Amorim mi se par obosiţi. La fel şi Popa. Dar pe Boldrin şi De Amorim o să-i vedeţi în primăvara. Mai ales că vine Alibec, se reface şi Tănase. Oricum, cred că mai iau trei, patru jucători. Am vorbit cu Şumudică, mi-a zis că Alibec nu are nimic, dar nu a vrut să rişte cu el în meciul cu Plzen. Am mare încredere în această echipă. Îmi place jocul. Nu sîntem convingători la marcat gol, dar jucăm fotbal. Voi lua fotbalişti din ţară. Păi nu am jucători la Viitorul? Avem nevoie de un fundaş central. De Teixeira nu mai vorbesc pînă în iarnă pentru că aşa i-am promis lui Şumudică. Nu se pune problema ca Eric să vină la Steaua. Cred că Tudorie ar fi făcut mai multe cu Golubovic în meciul cu Zurich. Poate alerga mai mult şi cred că nu face aşa multe greşeli. Nici echipa nu mai are încredere să-l joace pe Golubovic. Mi s-a spus de un puşti de la echipa a doua, Simion îl cheamă. Are 17-18 ani, promite. Ne ajută că Osmanlispor a bătut pe Villarreal. Elveţienii sînt mai buni ca turcii. Chiar şi ca Villarreal. Dar eu văd că din grupa asta sîntem cei mai valoroşi”, a spus finantatorul GIGI BECALI la finalul meciului.

UPDATE 3: “Ma nemultumeste rezultatul, dar cred ca jocul a fost destul de bun. Trebuie sa castigam meciul de acasa. Nu trebuie sa mai facem socoteli, trebuie sa jucam toate meciurile. Nu cred ca cineva se astepta ca Osmanlispor sa bata la Villarreal. Daca nu marcam goluri, normal ca avem probleme, dar nu avem ce face. Vom incerca sa jucam mai ofensiv cu Osmanlispor”, a spus Reghecampf la Sport.ro.

“Nu ne mulţumeşte rezultatul, dar FC Zurich nu este o echipă de nimic, chiar dacă joacă în liga secundă din Elveţia. Nu am fost lucizi în faţa porţii, nu am fost pragmatici. Ne-am diminuat şansele de calificare, dar vom lupta pînă la final. Ce putem face? Să nu ne mai prezentăm cu Osmanlispor şi Villarreal? Vom juca fiecare partidă ca pe o finală şi, cînd se va trage linie, vom vedea dacă sîntem în primăvara europeană. Avem nevoie de două victorii pentru a ne califica. Nu sînt eu în măsură să vorbesc despre probleme din ofensivă. Pînă la vară nu pot vorbi de nici un transfer al meu la altă echipă”, a spus Adi Popa la finalul partidei de pe Letzigrund.

UPDATE 2: STEAUA BUCURESTI a inceput in forta partida de pe arena Letzigrund, elevii lui Laurentiu Reghecampf reusind sa faca un pressing ofensiv si sa ii impiedice pe jucatorii elvetieni sa-si puna in aplicare jocul obisnuit de pase. O atitudine normala pentru vicecampioana din Liga I in conditiile in care singura varianta in aceasta seara este victoria pentru a mai spera la o eventuala calificare in primavara europeana. In primul sfert de ora, bosniacul Golubovic a beneficiat de doua trei mingi bune insa atacantul nu a reusit sa-si puna in valoare coechipierii.

Un amanunt interesant este acela ca STEAUA BUCURESTI este incurajata la acest meci de aproximativ 100 de suporteri care si-au facut simtita prezenta in tribunele arenei din Tara Cantoanelor in special in momentele de respiro ale freneticei galerii a celor de la FC ZURICH. Minutul 21 aduce o prima ocazie mare de gol pentru gazde, Rodriguez trimitand pe langa dintr-o pozitie lateral stanga. Replica stelistilor nu se lasa asteptata, un minut mai tarziu, De Amorim fiind gasit de Adi Popa in careul advers, insa brazilianul inalta zmeul dintr-o pozitie ideala, sase metri perpendicular pe poarta aparata de Vanins! 

Minutul 27 aduce sutul de la distanta al lui Sarr care trimite balonul direct in bratele lui Nita, portarul roman fiind, din nou, unul dintre cei mai buni jucatori ai Stelei de pe teren. Voser acuza o intindere dupa ce respinge un balon in corner si tehnicianul Uli Forte este nevoit sa efectueze prima schimbare inca din minutul 28, locul fundasului stanga fiind luat de Stettler. In minutul 36, sutul lui Moke din interiorul careului advers trimite balonul direct in bratele lui Vanins, la cateva zeci de secunde dupa ce Momcilovic este tras de tricou de un adversar insa centralul din Austria se face ca ploua si asistentii aditional ii canta in struna. La faza imediat urmatoare, Winter iroseste o buna ocazie la poarta stelista, mingea trecand la o palma de bara.

In minutul 40, Tosca il scapa din marcaj pe Cavusevic, atacantul elvetienilor il culca din fenta pe Moke, insa Nita are o noua interventie salutara blocand sutul din apropiere al ex-iugoslavului. La faza urmatoare, Muniru se face de ras dupa ce “reuseste” o “chifla” perfecta din marginea careului advers. La finele primului mitan, tabela indica acelasi scor ca la primul fluier al arbitrului Schorgenhofer, 0-0. Pe arena “Submarinului Galben”, turcii conduc gratie reusitei lui Webo din minutul 8.

Repriza secunda incepe cu gazdele in ofensiva insa apararea Stelei rezista si in minutul 49, Adi Popa este la un pas de a inscrie dupa ce a reusit sa-i fure mingea din picior lui Vanins, insa portarul elvetian a revenit si a retinut balonul pe care il jucase neatent la faza anterioara. In minutul 52 sutul lui Sarr trece pe langa poarta aparata de Nita, iar Muniru vede primul cartonas galben al acestei partide in minutul 53. In minutul 58, Nita mai rezolva o minge grea balbaita de colegii din defensiva, la contraatacul urmator centrarea lui Popa nu ajunge la De Amorim. Brunner il faulteaza tare pe Momcilovic dar austriacul cu fluier inchide ochii pentru fratii elvetieni. 

Bourceanu a gresit ultimele doua trei faze ofensive, fostul capitan a terminat benzina iar in minutul 63 ii lasa locul in teren lui Aganovic, STEAUA pierzand la capitolul forta insa va castiga la partea tehnica. Antrenorul Uli Forte il trimite la randul sau in teren pe autorul golului egalizator de la Bucuresti, Moussa Kone, atacantul inlocuindu-l pe Winter. Greselile de ambele parti fac din jocul de pe arena cu 31 de stalpi de nocturna un meci incalcit si greu de privit. Este nevoie de o tinere evidenta a lui Kecojevic pentru ca arbitrul sa acorde un prim avertisment pentru gazde….este minutul 70. Dupa alte doua minute, Laurentiu Reghecampf face o schimbare de neinteles, scotandu-l pe singurul atacant de meserie, Golubovic, si trimitandu-l in locul sau pe inchizatorul Achim. In avanposturi urca De Amorim. 

Minutul 77 o gaseste pe STEAUA in atac insa centrarea lui Tamas ajunge in bratele lui Vanins care a iesit bine in intampinarea lui De Amorim. In minutul 84, o mica cearta se isca dupa ce Adi Popa este gasit excelent de De Amorim in careul advres, intra in unghi si suteaza in plasa laterala desi in fata portii astepta De Amorim. Cu  cinci minute inainte de final, Muniru este inlocuit de tanarul Tudorie, iar lovitura de cap a lui Sarr este retinuta de Nita. In minutul 88, sutul aceluiasi Sarr trimite balonul mult peste poarta aparata de Nita. 

De la margine se arata trei minute suplimentare in care nu se mai intampla nimic, FC ZURICH si STEAUA BUCURESTI bifand o noua remiza, alba de aceasta data, 0-0, iar primavara europeana se indeparteaza incet dar sigur de gruparea bucuresteana. 

In celalalt meci din Grupa L s-au intalnit Villarreal si Osmanlispor, scor 1-2, golul victoriei turcilor fiind reusit de fostul golgheter al Stelei, Raul Rusescu, cel care a avut nevoie de doar trei minute de la intrarea in joc pentru a gasi plasa. Rusescu a inscris, in dubla mansa, 3 dintre cele patru goluri marcate de Osmanlispor in poarta lui Villarreal. ( Hernandez 48 / Webo 8, Rusescu 75 )

CLASAMENTUL GRUPEI L dupa primele patru etape disputate:

1. Osmanlispor 4j 2 1 1 (7-5) 7p
2. FC Zurich 4j 1 2 1 (5-4) 5p
3. Villarreal 4j 1 2 1 (6-6) 5 p
4. STEAUA BUCURESTI 4j 0 3 1 (2-4) 3p.

Etapa urmatoare, pe 24 noiembrie de la ora 20:00, vor avea loc meciurile Steaua – Osmanlispor si FC Zurich – Villarreal.

UPDATE 1: ECHIPA de START a STELEI anuntata de postul de televiziune Digi Sport: Nita – Tamas, Moke, Tosca, Momcilovic – Bourceanu, Muniru- Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic.

FC ZURICH: Vanins – Brunner, Kecojevic, Nef, Voser – Kukeli – Winter, Buff, Sarr, Rodriguez – Cavusevic.

STIRE INITIALA

In vederea meciului de la ZURICH, tehnicianul Laurentiu Reghecampf are destule batai de cap, tinand cont de suspendarea lui Enache si de accidentarea de ultima ora a lui Ovidiu Popescu care se integrase perfect in postura de fundas dreapta in ciuda faptului ca nu era locul sau favorit in teren. Astfel, Reghe este nevoit sa joace in partea dreapta a defensivei cu veteranul Gabi Tamas. In plus, sunt sanse ca Reghecamp sa incerce o inovatie din dorinta de a-i surprinde pe elvetieni si sa-l trimita pe De Amorim in varful atacului, in conditiile in care nu poate miza pe un alt accidentat, Florin Tanase, iar bosniacul Golubovic sufera la capitolul finalizare, singura reusita in tricoul ros-albastru a jucatorului venit de la Iasi fiind bifata deabia in meciul tur cu FC ZURICH

In etapa trecuta, STEAUA BUCURESTI a remizat cu FC ZURICH, scor 1-1, in meciul tur de pe Arena Nationala. Bojan Golubovic (64′) a deschis scorul pentru ros-albastri, iar Moussa Kone (86′) a salvat un punct pe final de meci. FC ZURICH, echipa din Liga secunda din Elvetia, ocupa primul loc in clasament, avand 10 victorii si 3 egaluri. In Grupa L a Europa League, in prima partida disputata in deplasare cu Villarreal, FC ZURICH a pierdut cu 2-1, iar in a doua partida a invins-o pe Osmanlispor cu 2-1.

Dupa 14 etape in Liga 1, STEAUA BUCURESTI se afla pe prima pozitie (9 victorii, trei remize si doua infrangeri), cu un avans de trei puncte fata de echipa de pe pozitia a doua, CS U Craiova. In Europa League, stelistii au debutat cu o infrangere, 0-2 pe terenul lui Osmanlispor, iar in al doilea meci au terminat la egalitate cu Villarreal, scor 1-1, pe Arena Nationala.

FC ZURICH v STEAUA BUCURESTI (echipe probabile):

FC ZURICH: Vaņins – A. Marchesano, Nef, Kecojević, Voser – Buff, Sarr – Winter, M. Koné, R. Rodríguez – Čavušević. Antrenor: Uli Forte.
STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Tamas, Moke, Tosca, Momčilović – Pintilii, Bourceanu – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubović. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

STADION: “Letzigrund” (Zurich)
ARBITRU: Robert Schorgenhofer (Austria).

CLASAMENT GRUPA L:

1. Villarreal 3j 1 2 0 (5-4) 5 p
2. Osmanlispor 3j 1 1 1 (5-4) 4p
3. FC Zurich 3j 1 1 1 (5-4) 4p
4. STEAUA BUCURESTI 3j 0 2 1 (2-4) 2p

Sursa foto: sport