FCSB a rămas fără antrenor! Cine este favorit să-l înlocuiască pe Bogdan Andone! Declarații

Antrenorul FCSB-ului, Bogdan Andone, a anunţat, joi seară, că demisionează de la FCSB după eşecul cu Alashkert, scor 2-3. Anunţul a fost făcut la conferinţa de presă de la finalul partidei de la Giurgiu.

Update: Gigi Becali l-a făcut praf pe antrenor, pe care l-a scos vinovat și pentru accidentările pe bandă rulantă ale jucătorilor. “Problema mea e antrenorul acum? Problema mea e echipa. S-au rupt jucătorii că am făcut eu antrenamentele? Am decis ca Man să nu joace. Nu trebuie să joace, i-am făcut analizele. El nu știa că nu mai poate să stea? Apreciez că are bun simț. Dacă nu te ascultă jucătorii…. El nu poate, săracul”, a spus Becali la Digi Sport Special.

Gigi Becali a ținut să sublinieze meritul propriu în ceea ce privește parcursul FCSB în cupele europene. “Până acum nu am făcut eu totul, cu 169 de meciuri în Europa League. Eu mă port ca un patron toată viața, până mor”, a concluzionat Gigi Becali.

”Am vorbit azi, înainte de meci cu Mihai Stoica. Mi-a zis ”Andone e băiat bun, dar ne trebuie antrenor”. Am vorbit de Mangia. Singurul antrenor cu care m-am luptat ca antrenor este Mangia”, mi-a transmis Hagi, o scânteie, prin Teia Sponte. Voi vorbi cu Meme iar și mă apuc de telefoane”, a spus Gigi Becali, la Pro X.

Devis Mangia a mai fost pe lista celor de la FCSB

Devis Mangia a mai fost pe lista celor de la FCSB și în momentul în care a fost ales Bogdan Andone. În afară de Gigi Becali, și Mihai Stoica îl dorește pe tehnicianul italian.

“În ceea ce privește viitorul, iau în calcul oferte atât din străinătate, cât şi din Italia. Pentru moment nu există nimic concret. Am refuzat câteva propuneri în străinătate, însă aştept cu răbdare o nouă ofertă”, a spus Mangia, cu două luni în urmă.

Devis Mangia (45 de ani) a fost antrenorul Craiovei timp de 82 de meciuri și a câștigat cu oltenii Cupa României. Italianul și-a trecut în palmares 40 de victorii, 20 de remize și 22 de înfrângeri pe banca oltenilor.

Știre inițială

Bogdan Andone a spus la flahs-interviu că nu se teme de demitere, dar la conferinţa de presă şi-a anunţat plecarea: “Ştiam ce voi face înaintea acestui meci. N-am vrut să las echipa înaintea meciului cu Botoşani şi nici înaintea unui meci de Europa League. Am fost responsabil ca jucător, aşa vreau sa fiu ca antrenor. Nu vreau să fiu huiduit pentru decizii pe care nu le iau eu. Nu există colaborare aici, e echipa patronului, decizia le ia doar dânsul! A fost o experiență extraordinară și cu siguranță nu mă voi mai întâlni cu așa ceva“, a spus, ironic, Bogdan Andone.

Înaintea să-şi dea demisia, Bogdan Andone spuea că la FCSB nu există răbdare pentru a se construi ceva: “A fost o seară dificilă pentru noi, dar chiar şi aşa ţin să-i felicit pe băieţi pentru tăria de caracter pe care au avut-o în repriza a doua. Nu mă tem de absolut nimic, în fotbal e posibil absolut orice. Mai ales în fotbalul nostru. I-am avertizat încă de săptămâna trecută că meciul nu este jucat. Am început meciu bine, dar apoi am făcut două greşeli care ne-au costat cele două goluri şi primirea cartonaşului roşu. Nu vreau să comentez eliminarea lui Bălaşa, a fost o greşeală de joc. Din păcate, s-a lăsat cu cartonaş roşu şi gol. Trebuie să înveţe din greşelile astea, singurul care are de pierdut este el. Vom vedea ce va fi în zilele următoare, important este să ne liniştim după meciul acesta. Stan este la primul meci, încă nu e 100%. Nu ştiu dacă a fost cea mai mare ruşine din istoria fotbalului românesc, dar din istoria FCSB, da. Acel gol din minutul 45 ne-a pus un semn de întrebare.

S-a văzut astăzi, din nou, oboseala psihică, dar şi oboseala mentală. Şansele sunt 50-50 în dubla cu Mlada Boleslava. Dacă vom avea mai mulţi jucători valizi, cu siguranţă vom avea mai multe şanse. Atâta timp cât echipa nu joacă sau nu câştigă, la noi nu există răbdare. Toată lumea vrea rezultatele astăzi. Ca să construieşti ceva, e nevoie de timp. Sunt mai mulţi factori care nu ne permit să ne dezvoltăm jocul. Nu e plăcut să mi se ceară demisia din tribune, dar trebuie să trec peste aceste momente. Nu mi-e teamă de demitere. Mandatul meu de până acum a fost cu bune şi cu rele. M-am concentrat pe meciurile din Europa League, pentru că prioritară este calificarea echipei în grupe”, a spus Bogdan Andone, înainte de a demisii

FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League, după un eşec cu Alashkert, scor 3-2. Echipa care în sezonul trecut a fost demolată de CFR Cluj, scor 7-0 la general, a adus vicecampioana României într-un punct critic. FCSB era condusă la pauză cu 3-1 şi evolua în zece oameni. Florinel Coman a înscris în minutul 60 şi l-a salvat pe Bogdan Andone, care era la un singur gol de eliminare.

FCSB se va duela cu FK Mlada Boleslav în turul 3, însă jocul vicecampioanei a lăsat mult de dorit. E clar că FCSB are foarte multe probleme în acest moment, atât de ordin fizic, dar şi de ordin tactic. Aflaţi mereu pe drumuri, pentru că Arena Naţională este închisă, jucătorii FCSB-ului mai au de trecut două tururi pentru a ajunge în grupe. Misiunea pare extrem de dificilă şi rămâne de văzut cum se va mobiliza grupul după două eşecuri consecutive.

Rezultatele lui Bogdan Andone la FCSB

Bogdan Andone pleacă de la FCSB după şapte jocuri oficiale. Omul care a condus pregătirea de vară a înregistrat patru victorii, o remiză şi două înfrângeri. Iată rezultatele FCSB-ului în era 4-3-3:

FCSB – Milsami Orhei 2-0

FCSB – Hermannstadt 4-3

Milsami Orhei – FCSB 1-2

Sepsi – FCSB 0-0

Alashkert – FCSB 0-3

FCSB – FC Botoşani 2-0

FCSB – Alashkert 2-3.

Sursa foto: sport