FCSB a transferat un internațional român! Cine este noul atacant al roș-albaștrilor

Gigi Becali a reușit să dea lovitura pe piața transferurilor. Finanțatorul FCSB l-a convins pe internaționalul român Adrian Petre (22 de ani) să revină în România.Tânărul atacant a semnat pentru un an și jumătate cu roș-albaștrii și nu se teme de eventualele critici venite din partea patronului.

Update: Pentru transferul lui Adrian Petre a insistat foarte mult antrenorul Bogdan Vintilă. Cei doi se cunosc foarte bine. Vintilă l-a convins pe Becali să încerce acest transfer chiar dacă Mihai Stoica nu a fost foarte încântat de această idee.

„Bogdan Vintilă îl știe foarte bine de la lotul de tineret U 17. Discutam mereu cu Bogdan și îmi spunea că îl apreciază foarte mult. Știu că în perioada respectivă, Adi Petre s-a simțit cel mai bine. Când a venit Bogdan s-a produs un declic în cariera lui. Probabil că și acum Vintilă a avut un cuvânt greu de spus”, a declarat în exclusivitate pentru ProSport, Cristian Păcurar- antrenorul care l-a descoperit pe Adrian Petre.

Știre inițială

”Sunt pregătit pentru critici. Am ajuns la maturitate și sunt pregătit pentru astfel de lucruri. Sper să joc fotbal și să o fac cel mai bine. Am ținut cu Steaua, dar și cu alte echipe care au jucat în cupele europene. De acum, voi fi stelist”, a anunțat Adrian Petre la sosirea în țară.

Din informațiile Digi Sport, Becali a plătit un milion de euro pentru tânărul internațional român. Internaționalul de tineret a oferit primele declarații și a explicat cum s-au desfășurat negocierile. El va fi prezent și la derby-ul cu Dinamo. Cotat la 1.3 milioane de euro, Petre nu a apucat să debuteze pentru naționala de seniori a României și nici nu a evoluat până acum în Liga 1. Becali a făcut anunțul chiar înaintea meciului de duminică cu Dinamo: “Gata! Am semnat cu Petre pe un an şi jumătate. Mă bucur mult că am reuşit să îl luăm”, a spus Gigi Becali, pentru Fanatik. Totuși se pare că înțelegerea parafată de cele două parți se întinde pe o perioadă de 4 ani și jumătate conform presei de specialitate.

”Am hotărât cu familia mea și cu agentul meu că este cea mai bună decizie pentru cariera mea. Cred că am făcut o alegere bună. Au fost discuții la începutul perioadei de mercato, apoi s-au oprit. Totul s-a rezolvat ieri, totul a fost scurt. A contat și perioada mai proastă de la echipa din Danemarca. Am așteptări foarte mari, e cea mai mare echipă din România. Sper să câștigăm titlul, e primul meu obiectiv. Era momentul oportun să vin aici. FCSB a fost cea mai hotărâtă să mă transfere.

Nu am vorbit cu Dennis. I-am lăsat să se pregătească pentru derby. Au un meci foarte important. Nu cred că se vor încurca băieții în meciul cu Dinamo. Voi fi prezent la meci. După ce voi semna, voi fi în tribună”, a spus Petre la venirea în România. Format de UTA, Adrian Petre a semnat în 2017 cu Esbjerg. Danezii au plătit 500.000 de euro pentru transferul său. Petre mai avea contract cu Esbjerg până în 2021. Adrian Petre a adunat 82 de meciuri oficiale în tricoul lui Esbjerg, pentru care a marcat 29 de goluri.

Adrian Petre putea ajunge la FCSB în 2016

Helmut Duckadam a dezvăluit faptul că Adrian Petre ar fi putut ajunge la FCSB în 2016, în același timp cu Dennis Man. ”Din câte am înțeles, există un interes pentru Petre. Mie îmi pare rău, și am spus-o de ani de zile, că nu s-a făcut acest transfer odată cu Dennis Man. Ei erau și colegi de camera la UTA. Nu s-a dorit atunci. Ar fi bine să se facă acum.

Este un vârf de careu. Este un jucător tânăr, cu aliură și ne poate ajuta mult, chiar și la fazele fixe. Sper să se facă. Dar, deocamdată, a dat randament această soluție cu Tănase, Man și Coman”, a declarat Helmut Duckadam la Fotbal Club, de la Digi Sport, în urmă cu o lună.

Sursa foto: sport