FCSB a bifat transferul verii în Liga I! Cristi Manea, noul jucător al roș-albaștrilor

FCSB este in pericol sa rateze cel mai spectaculos transfer din aceasta vara dupa ce presa a publicat numele jucatorului dorit de echipa din Berceni. Gigi Becali a recunoscut, luni dimineata, ca il doreste pe fundasul Cristi Manea, insa a explicat ca mutarea are sanse mari sa nu se mai realizeze.

Update: Clubul FCSB a anunțat, luni seară, pe pagina oficială de Facebook, împrumutul cu opțiunea de cumpărare al lui Cristian Manea (22 de ani) de la Apollon Limassol, informează Mediafax. În ultimele două sezoane, Cristian Manea a evoluat, sub formă de împrumut, la CFR Cluj, fără a juca într-o partidă oficială la formația cipriotă. De asemenea, FCSB a anunțat împrumutul lui Mihai Roman la FC Botoșani.

”FCSB anunță că a ajuns la un acord cu Apollon FC pentru împrumutul cu opțiune de cumpărare a fundașului Cristian Manea. Jucătorul în vârstă de 22 de ani se va alătura lotului condus de Bogdan Vintilă în această săptămână și va purta tricoul cu numărul 4. Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru! În altă ordine de idei, Mihai Roman va juca, până la finalul acestui sezon, la Fotbal Club Botoșani, echipă care îl cedase la FCSB în vara anului trecut. Clubul nostru îi mulțumește pentru munca depusă și îi urează mult succes în continuare”, a anunțat clubul FCSB, în comunicatul oficial.
 
Cristi Manea, fotbalist care evoluează pe postul de fundaș dreapta, a mai evoluat în Liga 1, pentru Viitorul și CFR Cluj, iar singura experiență de peste hotare a avut-o la Royal Excel Mouscron din Belgia. Manea este dublu campion al României, alături de CFR Cluj, și, de asemenea, câștigător al Supercupei României, cu aceeași formație.
 
Cristi Manea este cel mai tânăr debutant din istoria naționalei de seniori a României, fiind folosit de Victor Pițurcă, într-un meci amical contra Albaniei, din 31 mai 2014, scor 1-0, pe când avea 16 ani și nouă luni. Cristi Manea a făcut parte din lotul României U21 pentru Euro 2019, când tricolorii pregătiți de Mirel Rădoi au ajuns până în semifinale, când au fost eliminați de Germania, scor 2-4.

Știre inițială

Asta pentru ca echipa care il are sub contract pe Manea, Apollon Limassol, a solicitat ca negocierile sa ramana secrete pana in momentul parafarii actelor, iar cum totul a devenit acum public se poate ca Manea sa nu mai ajunga la FCSB.

“Eu am spus doar la trei oameni de transferul asta. Am vrut sa fie secret. Acum, daca presa a aflat, e posibil ca transferul sa pice. Cei de la Apollon au pus conditia sa nu se afle in presa. Noi il vrem, ni-l dorim, dar sa vedem daca se mai face transferul. Alti jucatori nu mai aducem acum, ca deja avem prea multi”, a declarat Gigi Becali pentru gsp.ro.

In continuare misterios, latifundiarul nu a dorit sa explice sub ce forma s-a discutat mutarea, imprumut sau transfer definitiv, el spunand doar: “Aveam o combinatie!” In varsta de 22 de ani, Cristi Manea a castigat ultimele doua titluri din Liga 1 alaturi de cei de la CFR Cluj, acolo unde a evoluat sub forma de imprumut.

Feroviarii au incercat sa il transfere in aceasta vara, numai ca negocierile nu au avut succes, iar jucatorul a parasit echipa. Cei de la Apollon nu il doresc pe Manea si incearca sa il vanda cat mai au timp, discutand atat cu FCSB, cat si cu formatii din strainatate. Ramane de vazut unde va ajunge pana la urma fotbalistul si daca vicecampioana va reusi sa dea marea lovitura.

Sursa foto: sport