FCSB l-a transferat pe Sergiu Buș! Primele declarații ale atacantului

FCSB a realizat, marți, primul transfer din această vară. Gruparea patronată de Gigi Becali s-a înțeles cu atacantul Sergiu Buș, atacantul clujean semnând un contract valabil pe trei ani.

Sergiu Buș a evoluat în acest sezon la Gaz Metan Mediaș fiind golgheterul formației ardelene. Buș, în vârstă de 27 de ani, a fost foarte aproape de a semna cu CFR Cluj însă până la urmă a ajuns la FCSB grației relației excelente dintre Mihai Pintilii și Bogdan Apostu, impresarul fotbalistului, informează Digi Sport.

Fostul jucător de la Sheffield Wednesday și Levski Sofia a mai fost dorit şi în trecut la FCSB. Anul trecut, roş-albaştrii au pus pe masă 500.000 de euro pentru transferul atacantului, însă Edi Iordănescu nu a fost de acord cu transferul.

Sergiu Buş a înscris în 31 de partide pentru Gaz Metan, în acest sezon, 11 goluri și are o clauză de reziliere de două milioane de euro.

„De ce să nu aleg FCSB? A fost foarte scurtă negocierea. Domnul Becali l-a sunat pe Bogdan Apostu, agentul meu. Aflasem tot ce vorbea domnul Becali cu Bogdan. Am decis cu soția, în zece minute.

A fost un an greu la Gaz Metan, iar acum urmează încă o mare provocare pentru mine, câștigarea campionatului. După atât timp, e momentul FCSB-ului. Vreau să jucăm în Europa. Am simțit că domnul Becali și cei din staff mă doresc. E important că sunt dorit. Nu îmi e frică de critici. O critică bună poate face cât două facultăți. Simt că mi se dă importanță”, a declarat Sergiu Buș la prezentarea la FCSB., a declarat Sergiu Buș la conferința de presă la care a participat alături de Gigi Becali după semnarea contractului.

„Buș a semnat pe trei ani de zile. I-am zis lui MM Stoica că nu am avut atacant ca Sergiu până acum. E mobil, are execuție, dă cu capul și are forță. Are clauză de 2 milioane de euro! Am zis că trebuie să iau atacant. Nu există niciun român ca el. Nu îmi plac jucătorii de care se lovește mingea ca de perete. Se lovește mingea de el și e ca un magnet.

Îmi place ce e și am făcut direct contract pe trei ani. La Adi Petre, pe care nu l-am văzut, am făcut contract pe un an și jumătate. Eu l-am studiat și la declarații. Mereu a fost blând, luminos, cu pace. Are 27 de ani și nu va avea emoții, nu clachează. Buș ar fi dat 25 de goluri la FCSB. O să fie o soluție pentru națională. Da, am uitat de Pușcaș. El poate să-l concureze”, a declarat Gigi Becali.

Patronul FCSB a anunțat și faptul că echipa sa va fi antrenată de tandemul Toni Petrea și Thomas Neubert. „Mâine (n.red. miercuri) voi fi la echipă pentru a prezenta noul antrenor, Toni Petrea. Cu Thomas Neubert preparator. Bogdan Vintilă va fi antrenor la echipa a doua. Pintilii va fi antrenor secund. El nu are licență. Dacă avea licență, îl puneam pe el”, a mai spus Becali.

Sursa foto: gsp