FCSB – Lazio Roma 1-0 (1-0) / Premieră istorică reușită de roș-albaștri! Bizonul a răpus gladiatorii

FCSB și Lazio Roma se vor întâlni, joi seară de la ora 22.05, în turul 16-imilor Europa League. Partida dintre FCSB și Lazio Roma va fi transmisă de Pro TV și Telekom Sport.

Update 2: Roș-albaștrii au reușit o premieră istorică! A reușit prima victorie împotriva unei echipe din Italia, după ce a învins-o pe Lazio Roma, pe Arena Națională. Singurul gol a meciului a fost marcat de Gnohere, în minutul 29, în prima manşă a 16-imilor de finală din Europa League. În minutul 45, Milinkovic-Savic (Lazio) a ratat o ocazie importantă, trimiţând mingea cu capul în bara transversală.

În minutul 69, ratare uriașă pentru Budescu. A driblat doi jucători, a rămas singur cu Strakosha, l-a driblat pe portarul lui Lazio, dar și-a prelungit mingea în lateral și nu a putut să o trimită în poarta goală.

Italia devine a 38-a țară în fața căreia roș-albaștrii obțin o victorie, acesta fiind primul meci câștigat de echipa bucureșteană cu o echipă din Italia.

“A fost un portar bun între buturile Stelei. Trebuia să fim mai buni decât ei, dar Steaua a făcut un meci bun. Au marcat repede, iar noi n-am putut să egalăm. Ei s-au închis bine. Trebuie să ne revenim. Nu avem rezultate bune.

Nu jocul cred că e problema. Dacă vom continua în acest mod cred că vom câștiga. Trebuia să facem atâtea schimbări. Publicul a fost cald, atmosfera a fost fantastică. Trebuie să remontăm acest rezultat”, a declarat Simone Inzaghi la TV Telekom Sport.

După acest meci, presa din Italia a criticat prestația lui Lazio, care trece printr-o formă slabă, și scriu că elevii lui Simone Inzaghi trebuie să fie mai exacți în fața porții.

“Calificarea rămâne posibilă, dar pe Olimpico va trebui ca echipa lui Inzaghi să fie mai cinică și mai precisă în fața porții. Numere preocupante atât în atac, cât și în defensivă. Lazio a creat mult, dar n-a reușit să finalizeze”, a scris Gazzetta dello Sport.

“Echipa lui Inzaghi nu bate pe nimeni de 5 meciuri! A pierdut și la București, în fața Stelei, o echipă cu adevărat modestă”, a notat ziarul Corriere della Sera.

“Gnohere a pedepsit-o pe Lazio, care nu mai știe să câștige Continuă momentul slab al echipei lui Inzaghi. Peste o săptămână, pe Olimpico, e nevoie de o cu totul altă prestație”, a scris Corriere dello Sport.

“Mă bucur că am obținut această victorie. Am făcut o partidă bună. Am jucat exact ce am pregătit, chiar dacă au fost unele probleme în defensivă.  Am făcut un pressing avansat pe fundașii lor. Am recuperat multe mingi, am avut ocazii. Este foarte important că nu am primit gol în această seară.

În retur, Lazio va fi mai motivată. Va fi foarte greu chiar dacă am câștigat azi. Cred că Lazio are în continuare prima șansă. Sper să reușim calificarea la Roma, calificare în care puțin credeau.

Mă bucur că Gnohere a marcat. A făcut un efort mare și și-a ajutat echipa. Am tras de el din minutul 55. Îi tot ziceam că îl schimb, dar a rezistat până în minutul 80. Noi avem încredere în Vlad. Va ajunge un portar de mare valoare.”, a spus Nicolae Dică la TV Pro X.

FCSB: Vlad – Benzar, Planic, Găman, Junior Morais – Pintilii (Teixeira ’46), Nedelcu – Man, Budescu, Fl. Tănase (Coman ’58) – Gnohere (Cr. Tănase ’82). Antrenor: Nicolae Dică.

Lazio Roma: Strakosha – Bastos, Luis Felipe, Caceres – Basta, Murgia, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lukaku (Lulic ’75) – Nani (Felipe Anderson ’56), Caicedo (Immobile ’56). Antrenor: Simone Inzaghi.

Cartonaşe galbene: Pintilii ’26, Vlad ’64, Găman ’78 / Milinkovic-Savic ‘9, Caceres ’45+1, Lukaku ’45+3, Luis Felipe ’52, Immobile ’90+1

La meci au asistat aproximativ 33.000 de spectatori, între care şi 1.200 de fani Lazio. Returul va avea loc joia viitoare, la Roma, de la ora 20.00.

Update 1: Gigi Becali a anunțat, în urmă cu puține minute, că Denis Alibec nu va putea juca în această seară din cauza unei accidentări de ultimă oră. Astfel este mai mult ca sigur că în atacul FCSB se va regăsi Edy Gnohere.

Știre inițială

Revenită în primăvara europeană, FCSB are în față o formație de tradiție din Italia, Lazio Roma. Deși are un sezon excelent, trupa condusă de Simone Inzaghi (fratele mult mai celebrului Pippo Inzaghi), a bifat trei înfrângeri consecutive în ultimele trei partide.

Potrivit informațiilor din presa italiană, cei de la Lazio vor menaja însă mai mulți jucători întrucât consideră FCSB o adversară foarte facilă. Mai precis, opt titulari, în frunte cu românul Ștefan Radu, din partida cu Napoli nu se vor afla în teren diseară.

De partea cealaltă, de la FCSB va lipsi doar Mihai Bălașa, din cauza unei accidentări. La partida de pe Național Arena sunt așteptați peste 30 de mii de spectatori. Finanțatorul Gigi Becali a dezvăluit că jucătorii roș-albaștrilor au fost nemulțumiți de prima de 10.000 de euro / fotbalist promisă de latifundiar pentru calificare. Astfel acesta a mai spus că jucătorii i-au solicitat dublarea sumei, lucru cu care afaceristul a fost de acord.

“Cu Lazio am zis că că le dau câte 10.000 de euro, dar au mârâit. Au zis că nu le convine, aşa că i-am întrebat cât vor ei. Au zis că vor să le dau 20.000 şi am acceptat”, a declarat aseară latifundiarul.

Dat afară de MM Stoica de la Steaua, Gabi Safta, corespondent pe România al celor de la Gazzetta dello Sport și angajat al FRF, semnează în ediția tipărită de miercuri a cotidianului un articol despre meciul de azi cu Lazio, în care o numește pe FCSB “falsa Steaua.”

“Alibec și Gnohere, stelele din atacul «falsei» Steaua”, a fost titlul apărut miercuri în Gazzetta dello Sport.  În interiorul articolului, fostul crainic al Stelei scrie pentru italieni despre modul în care Gigi Becali a pierdut în justiție dreptul de a folosi numele și marca Steaua în detrimentul Armatei.

FCSB vs Lazio Roma (echipe probabile):

FCSB: Vlad – Benzar, Găman, Planic, Momcilovic – Pintilii, Nedelcu – Teixeira, Budescu, Tănase – Alibec. Antrenor: Nicolae Dică.
Lazio Roma: Strakosha – Bastos, Felipe Luiz, Caceres – Basta, Murgia, Leiva, Milinkovic Savic, Lukaku – Nani, Caicedo. Antrenor: Simone Inzaghi.

Stadion: Național Arena (București)
Arbitru: Deniz Aytekin (Germania)

Returul este programat o săptămână mai târziu, joi 22 februarie, pe Olimpico din Roma.

Sursă foto: telekom sport