FCSB salvată de Hermannstadt! Tratativele cu Astra Giurgiu au picat!

În urma testelor efectuate ieri și astăzi, singurul jucător dintre cei 14 infectați cu noul coronavirus care a fost testat negativ de la FCSB este căpitanul roș-albaștrilor, Florin Tănase, dar și antrenorul Toni Petrea.

Update 4: Becali și Niculae nu au ajuns la un acord în această seară pentru Bruno, Graovac, Răduț și Valentin Gheorghe, iar negocierile s-ar mai putea relua doar printr-o minune, din informațiile ProSport.

ProSport a aflat că Astra și FCSB au negociat până în urmă cu câteva minute pentru patru jucători, dar tratativele au picat, cu mai puțin de 24 de ore înaintea partidei pe care roș-albaștrii o joacă împotriva cehilor de la Liberec. Sport.ro anunță că motivul sistării tratativelor a fost cauzat de impresarii jucătorilor care ar fi cerut 100.000 de euro.

Update 3: Presa din Cehia a aflat planul la limita legii al lui Gigi Becali și a taxat înțelegerea dintre cei doi patroni români. ”Pactul patronilor împotriva celor de la Slovan. Românii împrumută în grabă patru jucători pentru un singur meci”, a titrat publicația iSport.cz, citată de DigiSport.

”În timp ce Slovan Liberec se pregătește pentru meciul cu FCSB, din România, șeful și proprietarul fostei Steaua, Gigi Becali, caută rapid jucători care pot evolua și nu sunt pozitivi la COVID-19. În ajunul meciului, el a inventat o afacere ‘fulger’ cu Astra Giurgiu și a cumpărat patru fotbaliști doar pentru partida cu Slovan”, scriu jurnaliștii cehi.

”Controversatul Gigi Becali caută jucători și un alt șef din fotbalul românesc îl va ajuta. Ioan Niculae, care are afaceri în îngrășăminte și e proprietar la Astra Giurgiu, a fost de acord să trimită patru jucători la FCSB. Practic, întreaga linie de apărare. Ei urmează să semneze pe un an cu FCSB, potrivit presei românești. Însă contractele vor fi reziliate după meciul cu Slovan, așa este acordul”, mai subliniază publicația citată.

Cehii remarcă faptul că Niculae și Becali sunt foarte apropiați și au mai făcut afaceri împreună. ”Astra nu evoluează anul ăsta în cupele europene. Așa că singurul dezavantaj al scenariului este că cei patru fotbaliști nu ar putea juca pentru niciun al treilea club în restul sezonului”, adaugă ziariștii de la Praga.

Update 2: Ioan Niculae a confirmat ajutorul pentru Gigi Becali: „Doi dintre ei ar putea fi transferați definitiv!”

„Cred că FCSB-ul ar trebui ajutată acum. Cam asta e ideea care se discută acum, la noi la club. Sunt și păreri împărțite, antrenorii nu sunt multumiți. Nu le convine, pentru că ar însemna să compromită meciul de sâmbătă, cu Viitorul. Ar fi corect să-l ajutăm pe domnul Becali, pentru că este o situație de forță majoră, nemaiîntâlnită până acum. Ar trebui ajutată o echipă românească.

E vorba de doi fotbaliști de apărare, Bruno și cu Graovac. E vorba și de doi mjlocași, Valentin Gheorghe și Mihai Răduț. Am vorbit cu domnul Becali, mi-a mulțumit, a fost încântat că unul cu care nu are o relație de rudenie îl ajută. Doi dintre jucatori ar putea fi transferați definitiv, vom vedea”, a spus Ioan Niculae, conform Pro TV.

Update: Hermannstadt a cedat miercuri seară, sub formă de împrumut, doi jucători la FCSB, înaintea meciului cu Slovan Liberec, din Europa League. Gruparea sibiană i-a cedat la FCSB pe Goran Karanovic (32 de ani, atacant) și David Caiado (33 de ani, mijlocaș), sub formă de împrumut, până la iarnă. Aceștia au plecat în noaptea de miercuri către București, anunță în exclusivitate prosport.ro.

„Nu mă interesează ce vorbesc sau ce spun alții. Mă interesează doar ca fotbalul românesc să fie reprezentat la cel mai înalt nivel în Europa. Cele două echipe românești, CFR și Steaua București, trebuie susținute cu absolut tot ce putem. Este firesc și normal ca oricine poate să ajute în secunda doi o echipă românească ce se luptă în cupele europene. Cât despre comentariile cum că Ana îl ajută pe Gigi Becali este adevărat că am să îl ajut oricând va avea nevoie și nu mă interesează ce spun ceilalți”, a spus Anamaria Prodan, în exclusivitate pentru ProSport.

Știre inițială

În aceste condiții, gruparea din Berceni poartă tratative intense cu Astra Giurgiu pentru transferul a patru fotbaliști în vederea partidei din turul trei preliminar al Europa League cu Slovan Liberec, anunța Telekom Sport.

Conform sursei citate, doar doi jucători dintre cei patru vor putea fi trecuți pe foaie pentru a fi folosiți în meciul de joi din Europa League cu Slovan Liberec, care ar trebui să se dispute, joi seară de la ora 20.30.

Citește și: Europa League. FCSB a solicitat la UEFA amânarea partidei cu Slovan Liberec

Cei patru jucători doriți de FCSB de la Astra Giurgiu sunt David Bruno (fundaş dreapta, 28 de ani), Daniel Graovac (fundaș central, 27 de ani), Valentin Gheorghe (mijlocaş ofensiv, 23 de ani) şi Constantin Dima (fundaş central, 21 de ani).

Informația a fost confirmată pentru gsp.ro de oficialii Astrei, care în aceste momente sunt în drum spre București pentru a pune la punct toate detaliile mutării. Transferuri până în iarnă, apoi va exista posibilitatea ca cei 4 să fie transferați definitiv la FCSB.

Dacă transferul jucătorilor de la Astra nu se va materializa, FCSB ar putea alinia la partida cu Slovan Liberec următorul 11: Straton – Pantea, Simion, Cană, Panțîru – Fl. Tănase, Perianu, R. Ion – Man, Ad. Petre, Horșia.

În aceeași ordine de idei, FCSB încercase să-l cumpere pe Mihai Căpățînă de la FC Voluntari, însă transferul mijlocașului dreapta de 24 de ani a picat în această seară, mai scrie gsp.ro. FCSB a oferit 200.000 de euro plus procent dintr-un transfer ulterior, însă ilfovenii n-au acceptat să negocieze sub 800.000 de euro.

Sursa foto: sport