FCSB schimbă antrenorul! Înfrângerea cu CFR, ultimul meci pentru Dică! Cine vine în locul său. Plus doi jucători

FCSB schimbă antrenorul! Rezultatele dezamăgitoare și faptul că CFR s-a distanțat la 6 puncte par să fie elementele care îl determină pe Gigi Becali să-l înlocuiască pe Dică, după un an și jumătate petrecut la cea mai titrată echipă din România.

Update: Gigi Becali a declarat, sâmbătă seara, că Nicolae Dică nu îşi dă demisia de la FCSB pentru că vrea să încaseze bani pentru că este demis.

“Mai vrea o discuţie cu mine. Cu alte cuvine ce vrea el? Când a plecat în Italia el, Dică, îi dădusem 60.000 ca să-şi ia casă. Nu mai ştiu, parcă 140.000 îi dădusem… Mai rămăseseră 60.000, adică i-am dat câte zece, câte zece, 60.000 datora… El mai vrea bani. Ţi-am dat şansă, ai luat şi bani… Nici eu nu o să îi dau banii şi gata. Dacă nu o să-şi dea demisia şi nu o să plece… dar eu cred că aşa e frumos. Pleacă, tată, că nu are rost. Avem timp acum (n.r. – pentru a numi un alt antrenor). . Nu-l dădeam afară, pentru că nu vreau să supăr oameni, numai că el nu a înţeles un lucru. Am vorbit tot timpul de neascultare şi neascultarea jucătorilor. Prin neascultare s-a pierdut lumea. Dacă nu asculţi atunci înseamnă că ai o vină”, a declarat Becali, la Digi Sport.

Becali a recunoscut că a cerut din lojă o schimbare, Nedelcu înlocuit de Rusescu, dar Dică a refuzat. “Am cerut o schimbare cu mult înainte să fie roşu, am cerut să intre Rusescu în locul lui Nedelcu şi să treacă Mouţan să jucăm 4-1-4-1, cu Morţan mai retras. Dică a făcut nişte calcule şi l-a scos pe Moruţan. Putea să facă ce vrea el, numai să nu-l scoată pe Moruţan. Putea să facă orice schimbare, jucam în 10, nu era o problemă, dar nu să-l scoţi pe Moruţan. Ca să-ţi baţi joc de un copil aşa, să plângă băiatul ăla, nu accept. Nu avea de ce. A scos doi atacanţi şi a băgat un atacant. L-a scos şi pe Man. Şi Man nu jucase rău, n-a jucat nici extraordinar, nici rău. Bine, nu contează asta, dar ca să vedeţi voi că nu e chiar aşa, că face schimbările Becali”, a spus omul de afaceri.

El a adăugat că nu renunţă la dorinţa de a lua campionatul şi va miza pe jucători cu experienţă în continuare: “O să aduc un mijlocaş central care să joace în locul lui Nedelcu, o să aduc jucători cu experienţă, jucători mai în vârstă care vor juca şi o să luăm campionatul”, a adăugat el.

CFR Cluj a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu scorul de 2-0 (1-0), pe FCSB, în ultimul meci al etapei a XXI-a a Ligii I şi ultimul din 2018. Au marcat Deac ’29 şi Ioniţă ’90+6 (p). Trei jucători, doi de la FCSB şi unul de la CFR Cluj, au fost eliminaţi. Clujenii termină 2018 pe primul loc în clasament, cu un avans de şase puncte faţă de rivala FCSB.

Stire initiala

În locul acestuia, Becali urmează să-l instaleze pe bancă pe Laurențiu Reghecampf, liber de contract după despărțirea de Al Wahda din urmă cu o lună. Conform informațiilor GSP.ro, “Reghe” va fi pe bancă la primul meci din 2019 al roș-albaștilor. Antrenorul le-a și comunicat de altfel unor apropiați că e foarte aproape de revenirea la FCSB, unde va bifa cel de-al treilea mandat.

Au mai rămas de stabilit doar ultimele detalii contractuale cu patronul Gigi Becali, lucrurile urmând să devină clare în zilele următoare. Mai mult, Reghe și-a anunțat deja colaboratorii să se pregătească pentru revenirea la echipă. Rămas fără sprijinul patronului, Nicolae Dică a pierdut definitiv și suportul fanilor: la partida cu CFR Cluj, cei 7-8 mii de fani din tribune i-au solicitat la unison demisia antrenorului.

Fostul golgeter de la Steaua și Dinamo dorit de Becali a ajuns la București împreună cu un fundaș

Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB, a anunțat în această seară că îl va transfera pe Andrei Cristea, atacantul de 34 de ani al lui Poli Iași. Acestuia i se poate alătura coechipierul său, Ionuț Panțâru, mai scrie gsp.ro.

Andrei Cristea ar putea fi însoțit la FCSB chiar de colegul Ionuț Panțâru, 22 de ani, dorit de Gigi Becali. Fundașul stânga este cel care le-a adus ieșenilor victoria în urmă cu o lună în fața celor de la FCSB, scor 1-0. Patronul ”roș-albaștrilor” a rămas impresionat de jucător și va negocia în următoarele zile cu Horia Sabo pentru un eventual transfer.

Gigi Becali a negociat direct cu Horia Sabo, directorul general al lui Poli Iași, iar cei doi au ajuns la un acord pentru transferul atacantului în această iarnă. Andrei Cristea a ajuns în această seară la București, unde va negocia cu patronul celor de la FCSB detaliile contractului. “Am vorbit cu Andrei Cristea, îl luăm. Am vorbit cu el, vrea să vină, îl luăm mai mult pentru experiența lui”, a declarat Gigi Becali în cursul serii, la venirea pe Arena Națională pentru FCSB – CFR, 0-2 final.

Sursa foto: sport