FCSB vs DINAMO 1-0 (1-0) / VICTORIA scurta a ros-albastrilor nu reflecta diferenta din TEREN

FCSB si Dinamo Bucuresti se vor intalni, duminica seara, cu incepere de la ora 20.30 pe stadionul National Arena din Capitala. Partida din Liga I reprezinta duelul cu numarul 171 (in toate competitiile) dintre cele doua mari rivale din fotbalul autohton. Meciul va putea fi urmarit in direct pe Digisport, Telekom Sport 1 si Look TV.

UPDATE 3: Denis Alibec a fost inlocuit la pauza derby-ului cu Harlem Gnohere dupa 45 de minute in care septarul ros-albastrilor a facut figuratie pe teren. La finele partidei finantatorul Gigi Becali i-a transmis un mesaj dur atacantului evaluat la zece milioane de euro: “Nu stau eu in Alibec! Daca nu intelege sa si schimbe comportamentul si atitudinea in teren, vine altul! Pai ce, eu stau in Alibec?”, a tunat Becali. “Alibec, asta e…Ce, sta Steaua in Alibec? Sa fie sanatos, vrea sa inteleaga, bine, daca nu…Pe mine ma intereseaza Alibec la ora asta? Mai conteaza cand bati pe Dinamo? Eu cant  «Traviata» de Verdi acum, nu ma interesează nici de scouteri”, a mai spus Gigi Becali la iesirea de pe stadion.

UPDATE 2FCSB a castigat cu 1-0 derbiul disputat duminica seara cu marea rivala Dinamo, in cadrul etapei a 12-a a Ligii 1. Unicul gol al intalnirii disputata pe National Arena a fost reusit de fundasul stanga Marko Momcilovic, in minutul 31.

FCSB se impune la limita in derby-ul LIGII I la capatul unei partide extrem de spectaculoase pe care ros-albastrii o puteau castiga la un scor mult mai concludent. In afara golului cea mai mare ocazie irosita de elevii lui Nicolae Dica a purtat semnatura lui Constantin Budescu cel care a ratat o lovitura de la 11 metri in minutul 76. Pentru amatorii de statistica – acesta a fost primul penalty ratat de CONSTANTIN BUDESCU in LIGA I in toata cariera!

Cel mai bun jucator de pe teren in aceasta seara a fost, de departe, portarul dinamovist Penedo care a reusit cel putin sase parade de exceptie in fata atacantilor de la FCSB. Cea mai mare ocazie din contul dinamovistilor a fost irosita de sudafricanul Mahlangu al carui sut de la 30 de metri a trimis balonul in bara portii aparate de Nita (’44). Nemec, Gnohere, Man si Budescu si-au trecut si ei numele pe lista lunga a “ratangiilor” din acest derby.

In concluzie, FCSB si Dinamo au oferit un derby echilibrat si, totodata, extrem de spectaculos, cu un ritm ridicat de joc si multe ocazii la ambele porti cu un plus de partea gazdelor.

27.325 de spectatori au asistat la victoria “ros-albastrilor”, care se aproprie la doar un punct de liderul CFR Cluj si se distanteaza la 9 puncte de Dinamo, ajunsa pe locul 7. Atat CFR, cat si Dinamo au insa un meci mai putin disputat.

UPDATE 1: ECHIPE de START

FCSB: Nita – Benzar, Planic, Balasa, Momcilovic – Nedelcu, Popescu – Man, Budescu, Coman – Alibec.
Rezerve: Stancioiu, Larie, Gnohere, Tanase, Morais, Enache, Teixeira.
Antrenor: Nicolae Dica.

DINAMO: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, Filip – Mahlangu, Anton – Hanca, Nascimento, Salomao – Nemec.
Rezerve: Mutiu, Rivaldinho, Bokila, Oliva, Dudea, Serban, Gheorghe.
Antrenor: Vasile Miriuta.

STIRE INITIALA

Dupa 11 etape disputate in Liga 1, ros-albastrii se afla pe pozitia a treia in clasament (22 puncte), la patru lungimi in spatele liderului CFR Cluj. La randul ei, Dinamo ocupa locul sapte, cu 16 puncte, cainii rosii avand si un meci mai putin disputat.

Antrenorii principali ai celor doua echipe, Nicolae Dica si Vasile Miriuta, vor fi pentru prima data pe banca intr-un derbi al Romaniei. Dica are un usor ascendent, el asistand de pe banca la eternul derbi din postura de antrenor secund la FCSB pe vremea cand ros-albastrii erau de antrenati de Costel Galca si Mirel Radoi, dar si in calitate de jucator al echipei patronate de Gigi Becali.

FCSB vine dupa un meci extrem de dificil, impotriva liderului CFR Cluj. Vicecampioana Romaniei a obtinut o remiza in Gruia, scor 1-1, rezultat ce o mentine la patru puncte in spatele echipei ardelene. De partea cealalta, Dinamo are avantajul mai multor zile de pauza. Dupa remiza cu CS U Craiova (scor 2-2), dinamovistii nu au putut juca meciul de pe teren propriu cu Concordia Chiajna, din cauza unui cod galben de furtuna.

Nicolae Dica nu se va putea baza la meciul cu Dinamo pe Mihai Pintilii. Mijlocasul defensiv a primit cartonas galben in confruntarea cu CFR Cluj si este suspendat. De asemenea, Filipe Teixeira este accidentat si nu se stie daca va putea fi recuperat pana la ora partidei. De la Dinamo lipseste Valentin Costache, fiind suspendat ca urmare a eliminarii din partida cu CS U Craiova.

FCSB vs DINAMO BUCURESTI (echipe probabile):

FCSB: Nita – Morais, Benzar, Planic, Balasa – Nedelcu, Popescu – Man, Budescu, Tanase – Alibec. Antrenor: Nicolae Dica.
DINAMO: Penedo – Filip, Romera, Nedelcearu, Katsikas – Anton, Mahlangu – Hanca, Nascimento, Salomao – Nemec. Antrenor: Vasile Miriuta.

ARBITRI: ISTVAN KOVACS – OVIDIU ARTENE, VASILE MARINESCU. Rezerva: GEORGE RADULESCU
STADION: National Arena (Bucuresti)

STATISTICA:

Meciuri in Liga 1: 140. Victorii FCSB – 42, Victorii Dinamo – 48, Remize – 50. Golaveraj: 189 vs 186.
Meciuri in Cupa Romaniei: 26. Victorii FCSB – 15, Victorii Dinamo – 8, Remize – 3. Golaveraj: 50 vs 40.

Meciuri in Supercupa Romaniei: 2. Victorii FCSB – 1,  Victorii Dinamo – 1, Golaveraj: 4 vs 4.
Meciuri in Cupa Ligii: 2. Victorii Dinamo – 2. Golaveraj: 2 vs 7.

In toate competitiile: 170. Victorii FCSB – 58, Victorii Dinamo – 59, Remize – 53. Golaveraj: 245 vs 237.

Aproape 300 de politisti vor fi mobilizati pentru aceasta intalnire, iar traficul va fi inchis pe mai multe strazi din jurul Arenei Nationale, incepand cu ora 18:00: Bulevardul Badarabia, strada Maior Ion Coravu, Pierre de Coubertin, precum si pe Vatra Luminoasa. Peste 30.000 de suporteri sunt asteptati pe National Arena, acolo unde “ros-albastrii” n-au mai pierdut pe teren propriu in Liga 1 de aproape un an.

Sursa foto: sport