FCSB vs Hapoel Beer Sheva 1-1 (1-1) / Ros-albastrii s-au calificat in primavara europeana

FCSB spera la un succes cu Hapoel Beer Sheva, o victorie fiind sinonima cu accederea in primavara competitiei. Partida de joi seara de pe National Arena va incepe de la ora 22.05. Meciul va putea fi urmarit pe Pro Tv si Telekom Sport.

Update: FCSB si Hapoel Beer Sheva au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul contand pentru etapa a patra a grupei G a Ligii Europa. Elevii antrenorului Nicolae Dica au obtinut calificarea in 16-imile competitiei.

Pentru FCSB a deschis scorul Florinel Coman in minutul 31. Hapoel a restabilit egalitatea in minutul 37, prin Sahar. FCSB a inceput bine si repriza secunda, dar arbitrul turc i-a refuzat un penalty clar si eliminare dupa ce un fundas a oprit mingea pe linia portii cu mana.

Hapoel a echilibrat apoi meciul si a avut cateva ocazii mari, dar finalul a apartinut ros-albastrilor care au ratat cu lejeritate.

FCSB este lider in clasamentul grupei G, cu 10 puncte. Pe locul doi se afla Viktoria Plzen – 6 puncte, pe trei este Hapoel Beer Sheva – 4 puncte si pe ultima pozitie se afla Lugano – 3 puncte.

Stire initiala

Lider detasat in grupa G a Europa League, FCSB spera sa obtina toate cele trei puncte. Astfel, ros-albastrii isi pot asigura, inca de azi, calificarea in primavara europeana. Dupa trei etape disputate in grupele EL, doar 4 echipe au punctaj maxim: FCSB, Arsenal, Lazio si Zenit.

Din pacate, antrenorul Nicolae Dica nu poate miza pe fundasul sarb Bogdan Planic. Acesta acuza, in continuare, dureri la spate. In locul sau va fi trimis in primul unsprezece conationalul sau, Momcilovic. In plus, tehnicianul roman va da ascultare solicitarii finantatorului Gigi Becali si il va trimite in teren pe Denis Alibec. 

Astfel, cel mai in forma jucator de la FCSB, Harlem Gnohere va incepe partida pe banca de rezerve. Atacantul francez are 7 goluri in ultimele 4 partide, inclusiv doua in partida tur cu Hapoel. Dar este mai ieftin si rebelul Alibec trebuie vandut in iarna!

 Declaratiile celor doi antrenori:

“Pe faza ofensiva trebuie sa punem mai multe probleme decat am pus in meciul tur. Cei de la Beer Sheva vin sa castige, au nevoie de cele trei puncte. Sunt constient ca este foarte greu pentru o echipa romaneasca sa ajunga in semifinalele sau finala unei competitii europene. Nu ne gandim la adversarii pe care i-am putea intalni in primavara europeana. Ne gandim la meciul de joi, trebuie sa mai obtinem o victorie. Timpul trece foarte greu inaintea meciului, dar este bine ca sunt aici, ca traiesc aceste ore, pentru mine este ceva extraordinar. Iar cand sunt rezultate, este foarte bine” – Nicolae Dica, antrenor FCSB.

“In primul meci cu FCSB am fost mai buni pe teren, dar nu am fost suficient de concentrati si am facut greseli in aparare. Daca lucrurile acestea din aparare le vom repara inseamna ca vom putea obtine un rezultat mai bun. Noi suntem pregatiti pentru orice. Stim ca FCSB este o echipa puternica, chiar daca acum are si cativa jucatori accidentati. Noi speram sa castigam maine, nu ne gandim la altceva decat la victorie. Este foarte important sa nu gandim negativ. La inceput am crezut ca Plzen este cea mai buna echipa din grupa, insa acum trebuie sa recunoastem ca FCSB este in forma cea mai buna. De aceea noi trebuie sa facem totul ca sa castigam” – Barak Bakhar, antrenor Beer Sheva.

Oficialii FCSB au anuntat ca s-au vadut pana acum 20.000 de bilete. Astazi casele de bilete vor fi deschise pana aproape de ora meciului. Pentru a evita anumite organizatorice va fi deschis si inelul trei de la National Arena.

FCSB vs Hapoel Beer Sheva (echipe probabile):

FCSB: Nita – Enache, Balasa, Momcilovic, Morais – Pintilii, Nedelcu – Dennis Man, Budescu, Tanase – Alibec. Antrenor: Nicolae Dica
Hapoel Beer Sheva: Goresh – Elo, Taha, Elhamed, Korhut – Radi, Ogu, Eibinder – Melikson, Sahar, Tony. Antrenor: Barak Bakhar

Stadion: National Arena (Bucuresti)
Arbitri: Halis Ozkahya – Cem Satman, Ekrem Kan – Ali Palabiyik, Yasar Kemal Ugurlu. Rezerva: Kerem Ersoy (toti din Turcia).

Clasament Grupa G:

1. FCSB 3j 3 0 0 9 puncte (7-2)
2. FC Lugano 3j 1 0 2 3p (5-6)
3. Viktoria Plzen 3j 1 -0 2  3p (5-7)
4. Hapoel Beer Sheva 3j 1 0 2  3p (4-6).

Primele doua clasate se califica in primavara Europa League.

Meciuri FCSB in gupa G:

FCSB – Viktoria Plzen 3-0
FC Lugano – FCSB 1-2
Hapoel Beer Sheva – FCSB 1-2.

Au mai ramas de disputat:

02.11.2017 FCSB – Hapoel Beer Sheva
23.11.2017 Viktoria Plzen – FCSB
07.12.2017 FCSB – FC Lugano

Sursa foto: gsp.ro