FCSB vs Lugano 1-2 (0-2) / Adio primul loc în grupă, la revedere un milion de euro

FCSB va disputa, joi seară, ultima partidă din Grupa G a Europa League. Roș-albaștrii vor întâlni pe elvețienii de la Lugano într-un meci care va începe de la ora 22.05 pe Național Arena din Capitală

Update: FCSB a ratat șansa de a termina pe prima poziție a clasamentului în Grupa G din Europa League după ce a fost învinsă pe teren propriu de Lugano. Gruparea din Berceni a pierdut cu scorul de 1-2 și a pierdut și milionul de euro care ar fi fost oferit de UEFA câștigătoarei grupei. Așa se întâmplă când antrenorul echipei este sub talpa finanțatorului și indicațiile din lojă sunt urmate orbește de pe banca tehnică. La fel cum spuneam și la un meci anterior, atât timp cât patronul se crede antrenor echipa și rezultatele vor fi slabe sau foarte slabe.

Pentru elvețieni au marcat Daprela (3) și Vecsei (32), onoarea roș-albaștrilor fiind salvată de Gnohere cu largul concurs al unui fundaș advers. De precizat că arbitrul muntenegrean Dabanovic nu a acordat două lovituri de pedeapsă, clare ca lumina zilei, pentru FCSB, ambele în prima repriză. 

Știre inițială

Calificați deja în primăvara europeană, elevii lui Nicolae Dică au nevoie de o victorie pentru a fi siguri de primul loc. Roș-albaștrii au un singur punct avans față de Viktoria Plzen și trebuie să învingă pe Arena Națională pentru a fi siguri că vor încheia Grupa G pe prima poziție.

Dacă va câștiga grupa, FCSB ar putea juca în primăvara europeană cu Slavia Praga, Partizan Belgrad, Steaua Roșie Belgrad sau AEK Atena, într-un scenariu optimist. Dintre echipele venite din Liga Campionilor, roș-albaștrii ar putea da în 16-imi peste Napoli sau Borussia Dortmund, chiar dacă vor termina pe primul loc.

Gigi Becali i-a făcut, din nou, echipa lui Dică

Cu toate acestea, primul unsprezece, dezvăluit deja de finanțatorul Becali, are o grămadă de surprize. Astfel, în echipa de start se vor regăsi jucători precum Andrei Vlad, Cătălin Golofca și William de Amorim. Florinel Coman va fi folosit în premieră atacant central și va face cuplu în atac cu Florin Tanase.

“Dică a făcut echipa în funcție de meciul cu Botoșani. E adevărat că sunt bani la mijloc. Dar nici Gnohere, nici Man, nici Pintilii nu vor fi în echipa de start. Pe ei trebuie să-i protejăm pentru meciul cu Botoșani. Dică o să joace cu Ovidiu Popescu, cu De Amorim, cu Golofca. Tănase a zis că pentru el nu contează că joacă din 3 în 3 zile. Coman va juca în atac. Nu știu dacă intră Andrei Vlad în poartă. Eu l-aș pune pe Vlad. Acum depinde dacă Dică vrea să aibă mai multă siguranță cu Niță”, a spus la Pro X.

Citește și: DIRECTORUL TEHNIC AL FRF LANSEAZĂ O IPOTEZĂ ȘOC: FCSB AR PUTEA FUZIONA CU O ALTĂ ECHIPĂ!

Dar iată cum arată echipa de start anunțată de Becali la Pro X: Vlad – Enache, Bălașa, Larie, Morais – Nedelcu, Ov. Popescu – Golofca, Tănase, De Amorim – Coman. După cum se poate remarca pe lângă absențele lui Romario Benzar, Denis Alibec, Bogdan Planic (accidentați), Felipe Teixeira și Constantin Budescu (odihniți) vor fi menajați și jucători ca Gnohere, Pintilii sau Man care vor fi rezerve sau vor intra pe parcurs. 

Și asta pentru că partida din weekend de la Botoșani este considerată mult mai importantă decât disputa cu elvețienii de la Lugano. Care la rîndul lor, prin vocea antrenorului Pierluigi Tami au anunțat că vor evolua cu mai mulți tineri în echipă. “În campionat am avut un început mai dificil, acum ne-am mai revenit. Dar iau în calcul faptul că duminică avem un meci important în campionat, iar pentru unii jucători a fost destul de dificil să evolueze din trei în trei zile. Dar avem jucători tineri în lot care vor avea șansă mâine să evolueze în Europa League”, a spus Tami.

În partida tur, roș-albaștrii s-au impus cu 2-1, golurile fiind marcate de Constantin Budescu și Junior Morais. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Muntenegru alcătuită din Nikola Dabanovic (central) și Milovan Djukic, Milan Tatar (asistenți).

Sursa foto: prosport