FED CUP: ADVERSARA Romaniei din BARAJUL pentru Grupa Mondiala a fost trasa la sorti

Echipa feminina de tenis a Romaniei va infrunta formatia Canadei, pe 18-19 aprilie, in deplasare, in BARAJUL pentru Grupa Mondiala a competitiei FED CUP, potrivit tragerii la sorti efectuate, marti, la Londra.

Romania, care nu a mai jucat in esalonul de elita al FED CUP din 1992, a trecut in primul tur al Grupei Mondiale II de Spania, in weekend, la Galati, cu scorul de 3-2. Daca va invinge Canada, Romania va juca in 2016 in Grupa Mondiala a FED CUP.

Canada, fara principala sa jucatoare, Eugenie Bouchard, a fost invinsa cu 4-0, la Quebec, de Cehia, detinatoarea trofeului.

Citeste si: FED CUP: Romania afla marti ADVERSARA din BARAJUL pentru Grupa Mondiala

Romania si Canada s-au intalnit o singura data pana acum in FED CUP, in 1983, in Elvetia (Zurich), cand echipa noastra se impunea cu 3-0 in primul tur al Grupei Mondiale. Lucia Romanov a invins-o cu 6-2, 6-3 pe Angela Walker, Virginia Ruzici a dispus cu 7-6, 6-0 de Carling Bassett, iar perechea Florenta Mihai – Lucia Romanov a castigat cu 6-3, 6-4 disputa cu cuplul Carling Bassett – Jill Hetherington.

Cele mai bune jucatoare canadiene in acest moment in clasamentul WTA de simplu sunt Eugenie Bouchard — locul 7, Aleksandra Wozniak — 132, Sharon Fichman — 136, Gabriela Dabrowski — 184 etc.

Cele mai bune romance din ierarhia mondiala sunt Simona Halep — locul 3, Irina Begu — locul 34, Monica Niculescu — 57, Alexandra Dulgheru — 95, Sorana Cirstea — 102 etc.

Halep o conduce pe Bouchard cu 2-1 la meciurile directe, dupa ce a invins-o ultima oara la Turneul Campioanelor, cu 6-2, 6-3. Begu a pierdut luna trecuta primul sau meci cu Bouchard, care a invins in trei seturi, cu 6-1, 5-7, 6-2, in optimi, la Australian Open. In alte dueluri reprezentative, Genie Bouchard o conduce cu 1-0 pe Cirstea, iar Wonziak a invins-o pe Niculescu de doua ori si pe Dulgheru o data.

Citeste si: FED CUP: IRINA CAMELIA BEGU si MONICA NICULESCU le-au INVINS pe jucatoarele spaniole. Romania merge mai departe

Celelalte meciuri de baraj pentru Grupa Mondiala sunt urmatoarele: Polonia — Elvetia, Olanda — Australia si Italia — SUA, primele echipe fiind gazde.

Barajele pentru Grupa Mondiala II: Argentina — Spania, Japonia — Belarus, Slovacia — Suedia si Serbia — Paraguay.

Sursa foto: hotnews.ro