FED CUP: ECHIPA ROMANIEI a revenit in TARA, dupa victoria din Canada

ECHIPA feminina de tenis a ROMANIEI s-a intors, marti, in TARA dupa ce a promovat in Grupa Mondiala a FED CUP, gratie victoriei cu 3-2 in fata Canadei, la Montreal.

Jucatoarele au fost intampinate, la Salonul Prezidential de la Aeroportul International “Henri Coanda”, de reprezentanti ai Federatiei Romane de Tenis, rude, prieteni, amatori ai sportului alb, de numerosi gazetari.

“Suntem foarte emotionate pentru aceasta primire. Este un rezultat frumos obtinut de Romania. Cred ca determinarea a fost elementul cheie care a facut diferenta in meciul cu echipa Canadei”, a declarat cu acest prilej capitanul nejucator al echipei noastre, ALINA CERCEL-TECSOR.

“Publicul a fost extraordinar, noi ne simteam de parca jucam la Galati. Erau multi romani in sala. A fost o experienta unica”, a spus, la randul sau, ALEXANDRA DULGHERU, cea care a obtinut doua puncte pentru tricolore la Montreal.

Citeste si: FED CUP: ROMANIA a invins CANADA, scor 3-2 si a PROMOVAT in GRUPA MONDIALA

Solicitata sa comenteze gestul facut de Eugenie Bouchard, cand a refuzat sa dea mana cu ea dupa tragerea la sorti, Alexandra Dulgheru a spus: “A fost un moment ciudat. Este o superstitie a ei. Este un gest care contrazice valorile de fair play. A fost interesanta reactia publicului din Canada, care a venit sa ne spuna ca nu apreciaza asemenea comportament. Este un succes ca am ajuns in Grupa Mondiala”.

ANDREEA MITU, care a invins-o pe Bouchard, numarul sapte mondial, chiar la primul sau meci in FED CUP, a fost impresionata de atmosfera. “Pentru mine a fost un eveniment foarte frumos. La inceput, era multa galagie, publicul ne incuraja, iar eu nu eram obisnuita cu asemenea atmosfera, fiind primul meu joc pentru Romania. Apoi, totul a devenit un vuiet care ne incuraja, se auzea doar numele Andreea. Asta mi-a dat multa incredere si pana la urma am gasit o cale sa castig”, a spus ANDREEA MITU.

IRINA BEGU a fost prima racheta a Romaniei in meciul cu Canada, dar a pierdut meciul de debut, acuzand o accidentare, peste care a trecut, insa. “Acum sunt refacuta dupa accidentare. Sunt bine suta la suta si voi participa la turneele viitoare”, a precizat Begu.

Citeste si: FED CUP: ANDREEA MITU a INVINS-O pe EUGENIE BOUCHARD. CANADA-ROMANIA, SCOR 1-2. REACTIA JUCATOAREI

“Mi-am facut unghiile in culorile steagului romanesc. Nu a fost greu sa le conving si pe colegele mele de echipa sa faca la fel, iar asta ne-a purtat noroc. Alexandra a jucat incredibil. I-am spus inainte de meciul cu Eugenie Bouchard sa lupte pentru fiecare punct, pentru ca in jocurile de Fed Cup valorile se egaleaza”, a comentat IRINA BEGU.

RALUCA OLARU, purtand un steag tricolor pe umeri, a aratat: “Este un drum lung care a inceput pentru noi in urma cu doi ani de zile. Vreau acum sa multumesc si celorlalte jucatoare, cum sunt Simona Halep, Sorana Cirstea si Monica Niculescu, pentru punctele aduse echipe. Cu ajutorul lor, am ajuns aici”.

Punctele echipei noastre la Montreal au fost aduse de ALEXANDRA DULGHERU (6-4, 6-4 cu Eugenie Bouchard si 3-6, 7-5, 6-2 cu Francoise Abanda) si de ANDREEA MITU (4-6, 6-4, 6-1 cu Eugenie Bouchard), in timp ce pentru Canada au punctat Francoise Abanda (4-6, 7-5, 6-4 cu Irina Begu) si perechea Gabriela Dabrowski – Sharon Fichman (6-1, 4-6, 10-5 cu Andreea Mitu – Raluca Olaru).

Romania nu s-a mai aflat in Grupa Mondiala a FED CUP din 1992 pana acum. In urma victorie cu Canada, ECHIPA ROMANIEI a urcat pe locul sapte in clasamentul FED CUP.

Sursa foto: gsp.ro