FED CUP: IRINA BEGU a fost INVINSA de FRANCOISE ABANDA. CANADA conduce ROMANIA cu 1-0. Declaratia jucatoarei canadiene

IRINA BEGU a fost INVINSA, sambata seara, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de FRANCOISE ABANDA, in primul meci al intalnirii dintre echipele feminine de tenis ale ROMANIEI si CANADEI, care are loc la Montreal, in cadrul barajului pentru Grupa Mondiala a FED CUP.

UPDATE 23.30: FRANCOISE ABANDA, jucatoarea canadiana in varsta de doar 18 ani care a invins-o pe Irina Begu in primul meci al confruntarii dintre CANADA si ROMANIA, din FED CUP, a comentat succesul pe care l-a obtinut.

Ocupanta locului 260 in clasamentul WTA a afirmat ca trebuie sa fie sincera si sa admita ca era foarte obosita, motiv pentru care a contat si accidentarea Irinei.

“Sunt super fericita. Am vrut sa castig atat de mult, mai ales ca jucam acasa. Intotdeauna joc bine aici. Este un public incredibil. Am pierdut primul set, dar mi-am revenit. Sunt atat de fericita ca am castigat. Am incercat sa blochez loviturile, sa-mi revin si sa ma concentrez. O sa fiu sincera cu voi. In setul decisiv eram obosita, nu mai puteam, dar am vrut sa castig. A contat si accidentarea Irinei”, a afirmat FRANCOISE ABANDA.

Astfel, echipa feminina de tenis a ROMANIEI este condusa de CANADA cu 1-0.

IRINA BEGU (33 WTA), prima racheta a Romaniei, in lipsa SIMONEI HALEP, a dus la capat cu mare greutate un meci care a durat doua ore si 39 de minute si in care a acuzat probleme la piciorul stang din debutul setului decisiv.

Romanca a inceput greoi si a fost condusa cu 2-0, dar a revenit, a egalat (2-2), reusind apoi un break la 3-3, dupa care s-a desprins la 5-3, castigand setul inaugural cu 6-4, in 42 de minute.

Cele doua jucatoare au mers cap la cap in setul al doilea pana la 3-3, FRANCOISE ABANDA (18 ani), aflata pe locul 260 in lume, si-a castigat serviciul (4-3), iar apoi a reusit sa faca break-ul (5-3). IRINA BEGU a revenit, a restabilit egalitatea (5-5), dar apoi a gresit mult si a pierdut urmatoarele doua ghemuri si setul cu 5-7, dupa 59 de minute de lupta.

Citeste si: FED CUP: GEST REVOLTATOR al lui EUGENIE BOUCHARD fata de ALEXANDRA DULGHERU. VIDEO

Desi a inceput foarte bine setul decisiv si a condus cu 2-0, IRINA BEGU a cedat apoi fizic, acuzand probleme medicale la piciorul stang. IRINA BEGU a incheiat schiopatand ghemul al treilea al setului, a avut nevoie de ingrijiri medicale, dar in restul timpului a jucat practic intr-un picior, forțandu-si limitele pentru a duce la capat meciul. IRINA BEGU a fost condusa cu 3-2 si 5-3, a recuperat un break (5-4), dar nu i-a putut ține piept adversarei, care si-a adjudecat setul (6-4) si meciul.

IRINA BEGU a reusit 31 de lovituri castigatoare in acest meci, fața de 22 ale adversare, dar a comis mai multe erori neforțate, 59 fața de 53. Romanca a pus in teren primul serviciu in proportie de doar 48 la suta.

Citeste si: FED CUP: IRINA BEGU si FRANCOISE ABANDA deschid MECIUL dintre echipele ROMANIEI si CANADEI

In al doilea meci de simplu al zilei, EUGENIE BOUCHARD, numarul 7 mondial, o va infrunta pe ALEXANDRA DULGHERU (69 WTA).

Sursa foto: facebook.com