FED CUP: IRINA BEGU si FRANCOISE ABANDA deschid MECIUL dintre echipele ROMANIEI si CANADEI

IRINA BEGU si FRANCOISE ABANDA vor deschide MECIUL dintre echipele feminine de tenis ale ROMANIEI si CANADEI, sambata, la Montreal, de la ora 20.00 (ora Romaniei), in baraj pentru Grupa Mondiala a FED CUP.

IRINA BEGU (33 WTA) este prima racheta a Romaniei, in absenta SIMONEI HALEP, numarul trei mondial, in timp ce FRANCOISE ABANDA (18 ani) ocupa locul 260 in ierarhia WTA. Cele doua nu s-au infruntat pana acum in circuitul profesionist, potrivit Agerpres.

Al doilea meci de simplu de sambata le va opune pe EUGENIE BOUCHARD, numarul 7 in lume, si pe ALEXANDRA DULGHERU (69 WTA), care se vor intalni in premiera.

Citeste si: FED CUP 2015: Echipa ROMANIEI s-a reunit la Montreal pentru intalnirea cu CANADA

Duminica, tot de la ora 20.00, Bouchard va juca impotriva IRINEI BEGU, dupa care Abanda va primi replica ALEXANDREI DULGHERU. Bouchard a castigat singurul meci direct cu IRINA BEGU, anul acesta, in optimi la Australian Open, cu 6-1, 5-7, 6-2, iar Abanda si Dulgheru nu s-au intalnit.

Meciul de dublu de pe Maurice-Richard Arena va opune perechile Gabriela Dabrowski (43 WTA dublu) – Sharon Fichman (141 WTA dublu) si Andreea Mitu (218 WTA la dublu) – Raluca Olaru (62 WTA la dublu).

ROMANIA, care nu a mai jucat in esalonul de elita al FED CUP din 1992, a trecut in primul tur al Grupei Mondiale II de Spania, in februarie, la Galati, cu scorul de 3-2. CANADA, fara principala sa jucatoare, EUGENIE BOUCHARD, a fost invinsa cu 4-0, la Quebec, de Cehia, detinatoarea trofeului.

Citeste si: FED CUP: ECHIPA ROMANIEI pentru meciul cu Canada, anuntata OFICIAL

ROMANIA si CANADA s-au intalnit o singura data pana acum in FED, CUP, in 1983, in Elvetia (Zurich), cand echipa noastra se impunea cu 3-0 in primul tur al Grupei Mondiale. Lucia Romanov a invins-o cu 6-2, 6-3 pe Angela Walker, Virginia Ruzici a dispus cu 7-6, 6-0 de Carling Bassett, iar perechea Florenta Mihai – Lucia Romanov a castigat cu 6-3, 6-4 disputa cu cuplul Carling Bassett – Jill Hetherington.

Sursa foto: frt.ro