FED Cup. Presa din Franța îi face un portret superb Simonei Halep înaintea partidelor din semifinală

Jurnaliștii francezi i-au făcut un portret superb Simonei Halep înaintea semifinalei din Fed Cup, ce va avea loc la finalul acestei săptămâni.

Jurnaliștii de la France Guyane o descriu pe Simona ca fiind adevărata șefă a circuitului feminin, deși nu se bucură de atenția primită de Serena Williams sau Naomi Osaka la nivel mondial. “Discretă, muncitoare și neobosită. Simona Halep, principalul pericol pentru Franța, a devenit una dintre cele mai formidabile jucătoare din circuit cu multă răbdare și fără zgomot. Nu-i place să vorbească mult despre ea. Nu există controverse, nu face declarații gălăgioase, nu are căderi nervoase. E aproape un anti-star. Nu primește aceeași atenție în media precum Serena Williams și Naomi Osaka.

Și totuși, jucătoarea din Constanța a terminat ultimele două sezoane pe primul loc în clasamentul WTA și a câștigat Roland Garros. Dacă circuitul WTA își caută o adevărată șefă de ceva timp, Serena este una dintre puținele jucătoare ce pot primi acest titlu neoficial”, a scris publicația franceză.

Și căpitanul franțuzoaicelor, Julien Benneteau, a vorbit la superlativ despre Simona înaintea duelului din semifinale. “Atuul României este Halep. Este liderul incontestabil al naționalei României, o jucătoare completă. Halep joacă bine pe orice suprafață, nu se pune problema să fie avantajată ca jucam pe zgură. Halep are însă și câteva puncte slabe pe care vom încerca să le exploatăm”, a spus Benneteau.

Partida dintre Franța și România va avea loc sâmbătă și duminică. Din echipa României fac parte Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru.

De partea cealaltă, Franța le va utiliza pe Alize Cornet, Caroline Garcia, Kristina Mladenovici, Pauline Parmentier și Fiona Ferro. În cealaltă semifinală se întâlnesc Australia și Belarus.

Sursa foto: sport