FED CUP: S-a stabilit UNDE va avea loc meciul CANADA-ROMANIA

Meciul dintre echipele feminine de tenis ale ROMANIEI si CANADEI, din barajul pentru Grupa Mondiala a FED CUP, va avea loc in Maurice-Richard Arena din Montreal, pe 18 si 19 aprilie, a anuntat federatia canadiana.

”Suntem foarte norocosi ca avem sansa de a juca acasa al patrulea meci consecutiv”, a declarat capitanul nejucator al echipei Canadei, Sylvain Bruneau.

”Vom intalni inca o data un adversar foarte puternic, dar putem alege suprafata de joc si vom avea spectatorii de partea noastra. Stim ca va fi dificil sa ne pastram locul in Grupa Mondiala, dar, la acest nivel, nu exista meciuri usoare”, a mai spus Bruneau, potrivit AGERPRES.

Citeste si: FED CUP: ADVERSARA Romaniei din BARAJUL pentru Grupa Mondiala a fost trasa la sorti

CANADA a invins Serbia cu 3-1, anul trecut, la Complexe Sportif Claude Robillard din Montreal, in primul tur al Grupei Mondiale II, iar apoi a trecut cu 3-1 de Slovacia in baraj pentru Grupa Mondiala I, la Quebec. In februarie anul acesta, CANADA a pierdut cu 0-4 in fata Cehiei, in primul tur al Grupei Mondiale, meci disputat tot la Quebec.

CANADA ocupa locul NOUA in clasamentul FED CUP, in timp ce ROMANIA se afla pe 12, dupa ce a invins Spania cu 3-2, la Galati, luna trecuta, in primul tur al Grupei Mondiale II.

Citeste si: FED CUP: IRINA CAMELIA BEGU si MONICA NICULESCU le-au INVINS pe jucatoarele spaniole. Romania merge mai departe

ROMANIA a ajuns in semifinalele FED CUP in 1973 si a fost sfertfinalista in 1974, 1978, 1980 si 1981. Ultima sa prezenta in Grupa Mondiala a fost in 1992. CANADA si ROMANIA s-au intalnit o singura data in competitie, in 1983, cand echipa tarii noastre s-a impus cu 3-0, la Zurich, in primul tur al Grupei Mondiale.